Åbo Underrättelser

TS: Tioåring knivrånad på chipsburk i Reso

» Rånaren bara några år äldre. Hittades ätandes av rånbytet i en lekpark.

-

En tioårig pojke blev på söndagseft­ermiddagen knivrånad på en burk chips i Reso, rapportera­r Turun Sanomat. Förövaren ska enligt tidningen vara en bara några år äldre pojke.

Rånet skedde utanför en butik i stadsdelen Tikanmaa, några kilometer väster om Reso centrum. På väg in för att köpa chips hade tioåringen blivit tillfrågad om sin ålder av en för honom obekant pojke.

NÄR TIOÅRINGEN kom ut ur butiken med sin chipsburk hade den äldre killen tagit tioåringen­s cykel och sedan tagit en kniv ur sin ficka.

Tioårings mamma berättar för TS att den knivbeväpn­ade äldre killen sedan hotat med att ”det går dåligt för er båda” om han inte får chipsburke­n. Tioåringen hade tolkat situatione­n så, att rånaren avsåg tioåringen och cykeln.

Tioåringen gav rånaren chipsen och fick tillbaka sin cykel. Rånoffret ringde sedan polisen som hittade rånaren i en lekpark ätandes chips. Han bar även en kniv.

OFFRETS MAMMA berättar för TS att hennes son inte varit så uppskärrad efter händelsen som hon hade trott, men att sonen nog verkade något chockad på kvällen. Han hade för ovanlighet­ens skulle önskat sova bredvid sin mamma den natten.

Hon säger att rädslan kan komma efteråt, och vill berätta om händelsen bland annat för att betona vikten av att ingripa tidigt när unga begår sådana här brott så att deras liv kan få en bättre vändning.

Polisens förebyggan­de Ankarverks­amhet har utrett ärendet och de sociala myndighete­rna har kopplats in, skriver TS.

 ?? ARKIV/JOHAN BACKAS ?? BYTET EN BURK CHIPS. Ett barn rånade ett annat i Reso i söndags.
ARKIV/JOHAN BACKAS BYTET EN BURK CHIPS. Ett barn rånade ett annat i Reso i söndags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland