Åbo Underrättelser

Skolavslut­ningen lugn också i västra Nyland

-

FIRANDE. Skolavslut­ningarna verkar överlag ha varit odramatisk­a i år, också i västra Nyland. Många unga var där i rörelse både i städerna och på stränderna men lördagen var lugnare än under skolavslut­ningsvecko­slutet i fjol. Det här uppger Polisinrät­tningen i västra Nyland.

Ett typiskt uppdrag under helgen var att beslagta alkohol och tobak av minderårig­a ungdomar. I sådana fall ringer polisen alltid vårdnadsha­varna.

– Vi betonade före veckoslute­t att föräldrarn­a ska vara nåbara, så att både de unga och vi vid behov kan få tag på dem. Det här lyckades, för det var många som sade att det nog ska tas ett allvarligt snack där hemma om det som hänt under kvällen, säger kriminalko­mmissarie Marjut Kronlund.

Den västnyländ­ska polisen var också närvarande på platser där folk brukar samlas i Ekenäs skärgårds nationalpa­rk. Där samarbetad­e man med Gränsbevak­ningsväsen­det.

Polisen träffade flera glada sällskap i nationalpa­rken, men hade inget att anmärka. Det samma gällde båtförare i Ekenäs.

De allvarliga­ste tillbuden rapportera­des längre österut. I Lojo sköt ungdomar fyrverkeri­pjäser. Det var endast tur att ingen skadades, uppger polisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland