Åbo Underrättelser

Övertidsst­raff räddade ÅIFK

» Kamratgäng­et fick med sig en poäng från Åland.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Åbo IFK kom snabbt över 0–4-smällen mot serieledar­na Pallo-Iirot i förra omgången. På lördagen då kamratgäng­et gästade Mariehamn för att möta tabelltrea­n FC Åland höll man jämna steg med det tuffa motståndet. Den slutliga belöningen blev ett sent kvittering­smål för 2–2 på en straffspar­k.

HEMMALAGET tog ledningen efter dryga halvtimmen på en hörna. Bollen hamnade hos Joel Karlström som med en halvvolley lyckades överlista Miika Kalliomäki.

IFK:s första utjämning lät vänta på sig till den 67:e minuten då Juusuf Abdi nickade in ett inlägg från kanten.

DEN GLÄDJEN varade i sju minuter innan ålänningar­na ånyo satte sig i förarsätet efter en frispark strax utanför boxen. Arvid Lundberg var rätt man på rätt ställe och det stod 2–1. Åbokamrate­rna gav inte tappt utan jobbade ihop till en straff i den andra tilläggsmi­nuten. Elias Untamala förvaltade den med pondus och säkrade en värdefull poäng hem till Åbo.

IFK ligger kvar på femte plats i herrtreans tabell.

● ÅIFK fortsätter med ännu en match på bortagräs nästa fredag. Motståndar­e är VG-62 i Nådendal.

?? MATS LUNDBERG ?? VUNNEN POÄNG. ÅIFK fick med sig en rättvis poäng från det svåra bortamötet med FC Åland.
MATS LUNDBERG VUNNEN POÄNG. ÅIFK fick med sig en rättvis poäng från det svåra bortamötet med FC Åland.