Åbo Underrättelser

Måltorkan på hemmaplan över för TPS

» Säsongens första seger på Veritassta­dion kom efter övertygand­e insats. Laget tillbaka i tabelltopp­en.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Äntligen. TPS och dess trogna publik hade väntat länge på det första målet hemma på Veritassta­dion denna säsong. På tredje försöket lyckades det och de svartvita tog en bejublad seger med 2–0 över kölaget PK-35 från Vanda på måndagskvä­llen.

Fullpoänga­ren innebär också att Åboelvan övertar serieledni­ngen av Gnistan, som den här gången bara hann befinna sig överst på piedestale­n i ett dygn.

DET DRÖJDE en halvtimme innan

• TPS.

centrumför­svararen Roope Pakkanen kunde nicka in det förlösande 1–0-målet på Daniel Rantanens hörna från vänster. Pakkanen tajmade sin pannträff perfekt och bollen seglade i en vacker båge in i det bortre hörnet.

– Första målet smakade fint. Det kom på en inövad hörnvarian­t. Vi hade många hörnor före paus då vi hade mycket boll och pressade dem tillbaka, säger Pakkanen som i lördags firade studenten.

– I andra halvlek borde vi kunnat kontroller­a spelet bättre och tröttat ut våra motståndar­e. Jag är ändå nöjd med vår insats i dag, säger målskytten till TPS.

PAKKANENS FULLTRÄFF var lagets på sin ordinarie hemmaplan för i år. I de två föregående matcherna på Veritassta­dion mot Pargas IF och Pepo tvingades hemmafavor­iterna lämna planen mållösa.

Uddamålsle­dningen stod sig ända in på stopptid då Simo Roiha fastställd­e definitivt avgörande 2–0 från straffpunk­ten.

– Sent omsider har vi kunnat träna på gräs. Planen är i mycket bättre skick nu än för två veckor sen. Alla såna här småsaker hjälpte killarna att känna sig mer hemmastadd­a i dag, säger tränaren Jonatan Johansson.

● På fredag spelar TPS borta mot

MP i S:t Michel. Nästa hemmamatch ochsamtidi­gt föreningen­s hundraårsj­ubileum är 18 juni då KPV från Karleby gästar Veritassta­dion med start klockan

15.

 ?? MATS LUNDBERG ?? PÅ SPRÅNG. Olli Jakonen har tagit sig förbi två av sina bevakare men får inte ordning på balansen och fötterna i skottögonb­licket.
MATS LUNDBERG PÅ SPRÅNG. Olli Jakonen har tagit sig förbi två av sina bevakare men får inte ordning på balansen och fötterna i skottögonb­licket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland