Åbo Underrättelser

She’s Leaving Home ger ut debutalbum

» På lördag släpps Pargasband­ets första platta, och innehållet är Beatles-covers.

- Malin Johansson 040-535 9629 malin.johansson@aumedia.fi

Bandet She’s Leaving Home som spelar Beatleslåt­ar i nya versioner utkommer med sitt debutalbum Marmalade Skies på lördagen. Albumet innehåller 12 låtar med olika stilar och ger en korrekt bild av hur bandet också låter live, säger Riddo Ridberg som är en av medlemmarn­a i bandet.

Ridberg spelar keyboards, Myyri Ruokolahti är bandets sångare, Anton Elmvik spelar bas och Oliver Tschernij hittar man bakom trummorna.

Medlemmarn­a i bandet känner varandra sedan en lång tid tillbaka och har alla sina rötter i Pargas.

Bandet grundades år 2017 på initiativ av Ridberg som då hade en klar vision för vad han ville göra.

– Jag ville inte göra en kopia av Beatles, utan jag ville ha något nytt och fräscht. Så vi bytte kön på sångaren, det finns ingen gitarr med och vi gör det helt enkelt på vårt eget, unika sätt, förklarar Ridberg.

SHE’S LEAVING Home har infriat alla förväntnin­gar. I maj uppträdde bandet på Helsinki Beatles Weekend och tidigare har man uppträtt på Beatlesfes­tivaler i England, Brasilien och Ryssland.

Alla medlemmar i bandet har studerat musik och Ridberg konstatera­r att det är en stor åldersskil­lnad mellan honom och de övriga i bandet, men det är kanske just det som är bandets hemlighet och styrka – att man friskt vågar blanda nytt och gammalt och skapa något unikt.

Bandet har också under några somrar haft ett koncept med gårdskonse­rter, då folk har haft möjlighet att boka bandet till en gårdsfest.

Konceptet var lyckat och Ridberg funderar att det kanske blir en fortsättni­ng i sommar. Nästa spelning för bandet blir den 18 juni då man uppträder i Pargas på hamnterras­sen Skål.

Albumet är tillgängli­gt på cd och hittas även på de vanligaste streamingt­jänsterna.

Man kan också förbeställ­a lp-versionen av skivan. Bandet har själv skött inspelning­arna i Pargas under hösten 2021 och albumet mixades av Johan Nordström på Janeco Digi-Rec. Samuel Salminen har gjort omslagsbil­den.

Bandet har erhållit ekonomiskt stöd för utgivninge­n av Svenska Kulturfond­en, Konstsamfu­ndet och Pargas stad.

 ?? PRESSBILD ?? SHE’S LEAVING HOME. Pargasbörd­iga bandet ger ut debutalbum lördagen 11 juni.
PRESSBILD SHE’S LEAVING HOME. Pargasbörd­iga bandet ger ut debutalbum lördagen 11 juni.
 ?? ?? NY SKIVA. Samuel Salminen. står för den grafiska layouten.
NY SKIVA. Samuel Salminen. står för den grafiska layouten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland