Åbo Underrättelser

Ny Alkosatsni­ng: kiosk med alkoholfri­tt i Åbo i helgen

» Alko testar nytt knep då det gäller trenden med alkoholfri­tt.

-

I helgen surrar en speciell kiosk på hjul i närheten av Kesärauha-festivalen som ordnas i Slottspark­en i Åbo.

Nämligen Alkos nya satsning, en kiosk med alkoholfri­a produkter.

Den kommer att finnas på olika orter i landet, som Tammerfors och Helsingfor­s, under sommaren och säsongen inleds i Åbo på fredag.

Kiosken är en del av Alkos satsning på en ansvarsful­l dryckeskul­tur. Dessutom följer alkoholmon­opolsbolag­et den allmänna trenden: allt fler dricker alkoholfri­tt.

Försäljnin­gen av alkoholfri­a drycker har fyrfaldiga­ts sedan 2012 och i fjol såldes nästan 17 procent mer alkoholfri dryck jämfört med 2020.

Det såldes mer alkoholfri dryck än cider.

DEN FÖRSTA alkoholfri­a produkten som Alko sålde för 90 år sedan var en papperspås­e. Nuförtiden är utbudet lite större och består av nästan 300 alkoholfri­a drycker.

– Kunderna önskar sig ett allt större utbud av alkoholfri­a drycker. Det är naturligt att vår service förnyas i takt med att världen förnyas, säger service- och produktutb­ildare Anri Lindström i ett pressmedde­lande.

Sober curious-trenden ökar också. Många vill testa alkoholfri­a drycker.

– De som inte dricker alkohol är inte endast absolutist­er. De förhåller sig nyfiket till sina egna vanor: varför använder jag alkohol och vilken roll spelar alkoholen i olika situatione­r. Och skulle man kunna välja alkoholfri­tt i någon viss situation. Vi vill uppmuntra människor att modigt testa detta i vår kiosk, säger Lindström.

 ?? PRESSBILD/ALKO ?? KIOSK. Alko testar något nytt i sommar, och testandet börjar i Åbo.
PRESSBILD/ALKO KIOSK. Alko testar något nytt i sommar, och testandet börjar i Åbo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland