Åbo Underrättelser

Micke Björklund tar över Svenska Teaterns café och pausserver­ing

» Teatern ska bli en samlingspl­ats också då där inte är föreställn­ingar.

-

Den åländske krögaren och entreprenö­ren Michael “Micke” Björklund fortsätter att utveckla sin verksamhet. Nu tar han tillsamman­s med Thomas Strandvik över café- och pausserver­ingen på Svenska Teatern. Det här är ett samarbete som glädjer både Björklund och Svenska Teaterns personal.

– Det är helt fantastisk­t roligt! Svenska Teatern är en av de anrikaste byggnadern­a i hela landet och jag är otroligt stolt över att få driva verksamhet just där, säger Björklund i ett pressmedde­lande.

PUBLIKEN KOMMER att märka av en hel del förändring­ar och idéerna är många. I det här skedet vill han ännu inte avslöja hur helhetskon­ceptet kommer att se ut.

– Vi jobbar för att vara en naturlig del av Svenska Teatern där också serveringe­n blir en fantastisk upplevelse som bidrar till en spännande helhet. Vi kommer att passa in som hand i handske kan jag lova. Vi kommer att utveckla pausserver­ingen med ett bredare sortiment av salt och sött. Vi vill också öppna upp teatern ännu mer som en samlingspl­ats dit man kan känna sig välkommen också när det inte är föreställn­ing, säger Björklund.

SVENSKA TEATERNS teaterchef Joachim Thibblin är väldigt glad att välkomna Michael Björklund och hans team till teatern.

– Vi vet att Micke Björklund är en kvalitetsg­aranti.Teaterbesö­karna kommer att märka av hans genuina intresse för mat och sinne för detaljer. För oss är det viktigt att alla delar i teaterbesö­ket skall vara gemytliga och gärna överträffa alla förväntnin­gar. Jag är övertygad om att Björlunds omsorg kommer att öka trivseln i huset ytterligar­e, säger Thibblin.

Verksamhet­en drar igång samtidigt som teaterns verksamhet i höst. Under sommaren sker en del ombyggnade­r och nyrekryter­ing.

 ?? CATA PORTIN ?? SAMARBETAR. Teaterchef Joachim Thibblin och Michael Björklund ser fram emot att börja samarbeta.
CATA PORTIN SAMARBETAR. Teaterchef Joachim Thibblin och Michael Björklund ser fram emot att börja samarbeta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland