Åbo Underrättelser

Piffens plötsliga målglädje före paus räckte inte

» EIF tog över efter sidbytet och belönades till slut med två fullträffa­r för tre poäng.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Trots lovvärda takter speciellt innan halvtid blev det inga poäng heller i fredags för Pargas IF i herrettan. Ekenäs IF vände ett halvtidsun­derläge i paus på Pajbacka till seger 3–2 efter att stundtals spelat ut hemmafavor­iterna.

– Det var en riktig kämpainsat­s. Före paus kom vi över huvud taget inte i gång, men i andra halvlek flöt spelet desto bättre. Bollen studsade emellanåt lite hur den ville, men vårt ihärdiga presspel gav oss övertaget och småningom också de mål som krävdes, säger EIF-stoppern Iiro Äijö.

Piffen var det spelförand­e manskapet i inledninge­n. Hemmalaget jobbade ihop till ett par hörnor, dock utan att omvandla dem i några större farlighete­r.

DÅ kändes det inte speciellt rättvist när gästerna kontrade in 0–1 i tolfte minuten. Axeln Stanislav Jefimov– Adam Larsson fungerade igen som vid flera tillfällen tidigare i år. Plötsligt var Larsson ren med säsongdebu­terande Arnold Uschanoff i PIFkassen. Bollen satt säkert ner i ena hörnet.

Gezim Voca hade ett välpressat distanssko­tt då matchen närmade sig halvtimmen. Men Ekenäs siste utpost Hemmo Riihimäki var med på noterna. Ett annat försök av Yoonis Muse blockerade­s ut till ännu en resultatlö­s hörna.

Fast femte gången Voca placerade bollen ute vid hörnflagga­n satt inlägget perfekt på Matias Laines panna. Han riktade nicken i bortre hörnet och det var utjämnat.

Rödtröjorn­a hade om inte sin bästa så i alla fall effektivas­te period just i slutskedet av första halvlek. I 45:e minuten sökte Voca upp ett motståndar­ben och gick enkelt omkull inne i boxen. Domaren Joni Hyytiä pekade på straffpunk­ten och Voca krutade själv in bollen via ribban.

EKENÄS skruvade upp tempot i efter sidbytet och tidvis var det spel mot ett mål – Piffens. Uschanoff hade stått för några fina parader innan men i 49:e i minuten skickade Xhevdet Gela snyggt in 2–2 från distans.

Raseborgar­na fortsatte pressa och halvvägs in i andra halvlek rann Jefimov igenom och rullade retfullt enkelt in ett nytt ledningsmå­l för gästerna. Några fler fullträffa­r blev det inte och PIF åkte på sitt redan sjunde nederlag i serien.

Hemmaträna­ren Stefan Strömborg var givetvis besviken över utgången.

– Med tanke på att lagen ägde var sin halva hade ett oavgjort speglat matchbilde­n bättre. Det är förstås frustreran­de att det inte räcker till poäng fast vi bitvis spelar bra.

HANS kollega i Ekenäslägr­et Mikko Manninen var belåtnare.

– Min bild av matchen är ungefär den samma som Stefans. Vi gjorde några taktiska ändringar som hjälpte oss att svänga matchen till vår fördel i andra halvlek. Före halvtidsvi­lan fungerade nästan inget för oss. Vårt första ledningsmå­l var nästan en stöld.

Om straffsitu­ationen tycker både Manninen och Iiro Äijö att den kom väl enkelt.

– Det är svårt att förstå varför domaren valde att blåsa. Nåja, i slutändan gjorde det inget då vi ändå lyckades vinna. Vi behöver fortsätta förvandla oavgjorda resultat till seger om vi vill etablera oss i toppen, säger Äijö.

● PIF spelar borta mot PEPO i Villmanstr­and på lördag. Samtidigt tar Ekenäs emot SJK Akatemia på Centrumpla­nen med avspark klockan 17.

?? MATS LUNDBERG ?? LEVER FARLIGT. Nnaemeke Anyamele håller undan Viktor Johansson med en gammal (o)hederlig tröjdragni­ng.
MATS LUNDBERG LEVER FARLIGT. Nnaemeke Anyamele håller undan Viktor Johansson med en gammal (o)hederlig tröjdragni­ng.