Åbo Underrättelser

Lindroos snabbast av damerna på rullskidor i Piffens nationella

» Piffens nationella rullskidst­ävling i söndags lockade drygt 50 tävlande till skidstadio­n i Finby. Damklassen vanns överlägset av Piffens Anni Lindroos.

- Malin Johansson 040-5359629 / malin.johansson@aumedia.fi

RULLSKIDOR. Det var nu andra gången Piffen stod värd för en rullskidst­ävling i Pargas på den nybyggda rullskidsb­anan i Finby och denna gång skidade man aningen längre sträckor än normalt. Damerna skidade 11,6 kilometer och herrarna 14,3 kilometer i den nationella tävlingen som avgjordes med fri teknik. Anni Lindroos visade att formen är god även på rullskidor och segrade med över en minut till godo till Frida Achrén från Oravais IF. På tredje plats kom Amanda Nyfors från IF Brahe.

– Det kändes tungt, men gick bättre än förväntat. Jag har känt mig sliten hela veckan, men tekniken höll ihop bra och det är jag glad över, säger Lindroos.

HERRKLASSE­N vanns av Lassi Juhanoja från Paimion Urheilijat som slog Minkens Petteri Mattila med 6,7 sekunder. Bronset gick till Jacob Smeds från Vörå IF. I H18 fick Piffens

Benjamin Virta starta i ett hårt startfält, men han fick till ett fint lopp och knep brons. Virta var 1:15 efter Minkens Melker Wikblom som tog hem segern i klassen och 50 sekunder efter Isak Finskas som vara andra. En fin prestation gjorde också Jenna Ylönen som tog silver i D18 på 8,9 kilometer. I samma klass förlorade

Emilia Johansson endast tre tiondelar till bronset och Andréa Nyberg var femte.

I D16, som skidade 6,2 kilometer, tog Theresia Johansson hem segern och klubbkamra­ten Rebecca Nyberg var andra. Anton Lindfors i H16 var femte. I H14 var det en hård kamp om placeringa­rna och Jonathan Virta skidade i mål som fjärde. I H40 gick segern till Niklas Westerlund och i H50 till Harri Alanen. Tom Rosenlund var andra i H50.

?? KENT WESTERHOLM ?? SNABBAST AV DAMERNA. Anni Lindroos vann damklassen, Frida Achrén från Oravais IF var andra och på tredje plats kom Amanda Nyfors från IF Brahe.
KENT WESTERHOLM SNABBAST AV DAMERNA. Anni Lindroos vann damklassen, Frida Achrén från Oravais IF var andra och på tredje plats kom Amanda Nyfors från IF Brahe.