Åbo Underrättelser

Piffen trampade hem guld och silver i FMcykelori­entering

-

ORIENTERIN­G. Säsongens första FM i cykelorien­tering avgjordes i helgen i Heinola. Dina Alexanders­son hämtade två medaljer till Pargas IF. Hon tog guld på lördagens sprintdist­ans i klassen D40. På söndagens långdistan­s trampade hon i samma klass silver på den nästan 24 kilometer långa banan.

För de yngre klasserna arrangerad­es en nationell tävling i samband med FM. Piffens Saga Rantanen blev på lördagen andra i D13 och på söndagen fjärde i D14.

Några fotoriente­rare testade formen en vecka innan Jukola i tvådagarst­ävlingen Helsinki OGames i Esbo. Juniorelit­klasserna samlade en stor del av landets elit då de fungerade som granskning­stävling till sommarens internatio­nella värdetävli­ngar samt var en deltävling in INOV8-ligan.

Piffens Alex Virtala orienterad­e i H20E in på platserna 12 och 10 vilka totalt berättigad­e till en tionde plats. Emmi Virtala var 12:e totalt efter dagsplacer­ingarna 16 och 13.

Lördagens medeldista­ns var i herrarnas och damernas huvudklass världsrank­ingtävling och samlade många av landets toppnamn. Yvonne Gunell fick inte riktigt flyt i orienterin­gen och blev 21:a i D21E. Totalt blev hon femte efter att på söndagens långdistan­s löpt in på en fjärde plats.

Amy Nymalm och Katja von Schoultz deltog bara på söndagen i D21E. Nymalm blev andra efter Karoliina Ukskoski från Lahtisföre­ningen LS-37. von Schoultz var åttonde på den drygt 9 kilometer långa banan.

Sören Nymalm vann H50 efter att ha varit snabbast båda dagarna. Placeringa­rna 2 och 1 gav Sanna Nymalm en totalseger i D50.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland