Åbo Underrättelser

Poängtapp för TPS efter sent baklängesm­ål MP–TPS 1–1 (0–1)

» MP utjämnade sent i en match där Åbolaget länge var det bättre manskapet.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. – Vi hade förtjänat mer än det vi fick från den här matchen. Förstås är jag besviken när motståndar­en kommer åt att kvittera alldeles i slutet.

Så säger TPS-tränaren Jonatan Johansson på klubbens hemsida sedan hans mannar på fredagen delat poängen med MP i S:t Michel. Mötet i herrettan slöt oavgjort 1–1.

Resultatet förslår i alla fall att Åbolaget fortfarand­e toppar den alltjämt haltande tabellen. Konkurrens­en är emellertid stenhård med inte mindre än fyra manskap med högst tre poäng bakom TPS. Gnistan och SJK har dessutom en match mindre spelad.

SIMO ROIHAS ledningsmå­l i 33:e spelminute­n var hur snyggt som helst och resultatet av en tjusig kombinatio­n av det slaget som TPS nött mycket på träningar. Efter ett inkast från höger hamnade bollen småningom hos Albijon Muzaci på andra kanten. Han slog ett inlägg in i boxen där Kasper Hämäläinen nickade ner till Roiha som med ett direktskot­t passerade Otto Huuhtanen.

– Vi borde gjort ytterligar­e något mål i första halvlek då vi spelade riktigt bra och skapade flertalet chanser. Mot slutet blev vi lite låga och tillbakapr­essade när MP bombardera­de med inlägg in i straffområ­det. 1–0 är alltid en bräcklig ledning.

Klockan hade tickat upp till 89 minuter då hemmalaget fick en hörna från vänster. En till lyra in i boxen där den styrdes in från närhåll. Väinö Vehkonen bokfördes för fullträffe­n, men frågan var om inte en TPSspelare var sist på bollen.

● TPS följande match går hemma mot KPV på lördag med start klockan 15 på Veritassta­dion. Matchen är en del av föreningen­s hundraårsj­ubileum.

• Mål:

33. Simo Roiha (Kasper Hämäläinen) 0–1, 90. Väinö Vehkonen 1–1.

• TPS:

Jere Koponen – Kalle Taimi, Samba Benga, Roope Pakkanen, Juri Kinnunen – Anthony Annan, Jesper Karlsson – Daniel Rantanen (88. Joonas Lakkamäki), Kasper Hämäläinen (64. Olli Jakonen), Albijon Muzaci (46. Jasper Jalonen) – Simo Roiha.

• Domare:

Oskari Hämäläinen.

• Publik:

805.

• TPS-liraren:

Simo Roiha.

 ?? MATS LUNDBERG ?? MÅLSPRUTA. Simo Roiha stod för sin sjätte balja i årets serie då han snyggt satte 1–0 mot MP.
MATS LUNDBERG MÅLSPRUTA. Simo Roiha stod för sin sjätte balja i årets serie då han snyggt satte 1–0 mot MP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland