Åbo Underrättelser

Inter obevekliga i straffarna

» Klart för kvartsfina­l i cupen efter seger över SJK. I nästa omgång väntar HJK.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. FC Inter tog sig vidare till kvartsfina­l i finska cupen genom en seger över SJK på måndagen i Seinäjoki. Då det stod 1–1 efter ordinarie 90 minuter gick matchen direkt till strafflägg­ning för att vaska fram en vinnare.

Väl där var Åbosidan bättre. Ingen av Inters fem skyttar bommade. Det gjorde emellertid hemmalaget­s förste skytt Jake Jervis vars försök räddades av Matias Rikonen.

Efter en mållös första halvlek bröt Jussi Niska dödläget i 53:e minuten. Han fick en passning av Petteri Forsell,

skar inåt i banan och skickade in bollen via en motståndar­försvarare.

DEN GLÄDJEN varade dock inte längre än tio minuter. Denys Olijnyk utjämnade för SJK med ett skott som letade sig ner i högra hörnet. Likaläget stod sig tiden ut och man övergick till att skjuta straffar.

– Lagen visade respekt för varandras kunnande. Det var bitvis svårt att försvara. Vi hade vår bästa period i inledninge­n av andra halvlek då vi spelade som jag vill att vi ska göra, säger Inters tränare Miguel Grau i en kommentar på klubbens hemsida.

Hos Inter saknades Benjamin Källman som var upptagen med landslagss­pel.

I nästa omgång får Inter möta HJK som också blev klara för kvartsfina­l efter straffar. VPS tvingades till slut ge sig efter 0–0 i fulltid.

● Inters följande ligamatch går även den på bortaplan mot SJK. Nästa hemmamatch spelas 22 juni då FC Lahti gästar Veritassta­dion med avspark klockan 18.

?? MATS LUNDBERG ?? KLARA. Inter är klart för kvartsfina­l mot HJK i cupen.
MATS LUNDBERG KLARA. Inter är klart för kvartsfina­l mot HJK i cupen.