Åbo Underrättelser

39-åring döms för sexbrott efter bastukväll

-

BROTT. Ett sällskap arbetskamr­ater hade i april i fjol samlats i ett frontmanna­hus i Salo för att umgås, äta och bada bastu. Efter bastun gick en man och kvinna ut på terrassen för att röka. Mannen började tala om sex och om vad han ville göra med kvinnan, han kallade henne bland annat hora och använde ord som ”kinky” och ”nasty”.

Kvinnan trodde först att han skämtade, men när han tog av sig handduken och började onanera fick hon panik och försökte gå in i lägenheten igen. Mannen stoppade henne och höll henne kvar tills han onanerat klart.

I rättegånge­n i tingsrätte­n berättade två vittnen hur kvinnan hade varit i ett chocktills­tånd då hon berättade om vad som hade hänt. De två vittnena talade med mannen och skickade hem honom med taxi.

Han medger att han talat i sexuella ordalag med kvinnan, men i övrigt bestrider han åtalet och säger att han inte utfört några sexuella handlingar eller hindrat henne från att gå in.

Tingsrätte­n bedömer ändå kvinnans och vittnenas berättelse­r som trovärdiga. Dessutom har man tagit del av läkar- och psykologut­låtanden som stöder kvinnan.

Mannen döms därför till tre månaders villkorlig­t fängelse för tvingande till sexuell handling. 39-åringen ska också betala kvinnan cirka 3 500 euro i ersättning­ar för bland annat psykoterap­i och lidande. Domen kan överklagas i hovrätten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland