Åbo Underrättelser

Piffens bästa damer siktar högt i Venlakavle­n

» Tror på bra placering i jättestafe­tten – orienterar­nas julafton.

- Maja Meurman maja.meurman@aumedia.fi

Pargas IF:s första damlags orienterar­e ser fram emot den 44:e Venlakavle­n som går av stapeln på lördag i Virmo (Mynämäki). Deras mål är att placera sig bland de 20 bästa och därmed nå plakettpla­ts.

– Vi har ett starkt lag, säger Amy Nymalm, som förväntar sig en förbättrin­g från förra årets stafett i Rovaniemi.

Det viktiga är enligt henne att alla håller sig lugna och gör ett bra lopp.

– Vad som helst kan ändå hända i en stafett, påpekar Alexandra Enlund.

ENLUND TYCKER att alla i laget är i bra form. Hon har på grund av skador tränat alternativ­t bland annat cykling och rullskidni­ng för att hålla sig i form, vilket hon tror räcker långt trots att hennes löpsträcko­r varit kortare än vanligt.

– Det ska bli roligt oberoende hur det går, säger Enlund som är glad över att åter kunna vara med i stafetten efter sin skada.

ATT STAFETTEN äger rum i hemmaterrä­ng ser Yvonne Gunell som en fördel då inga överraskni­ngar på den fronten väntas.

Laget tränade tillsamman­s i onsdags i närområdet inför tävlingen, men har annars tränat mest skilt.

Gunell deltar för 33:e gången i Venlakavle­n och beskriver upplevelse­n som orienterar­nas julafton. De andra håller med om att stämningen alltid är på topp och tycker det är kul att vem som helst kan vara med, oberoende av nivå.

ALLA TRE HÅLLER MED om att Venlakavle­n i Kangasala 2019 är deras bästa upplevelse av den årliga stafetten. Laget placerade sig då på 15:e plats.

– Jag har aldrig fått uppleva att vara så nära topplagen som då, säger Enlund.

Venlakavle­n ordnas i samband med Jukolakavl­en som är världens största orienterin­gsstafett. I år har ingen av de intervjuad­e planerat att springa Jukolakavl­en, trots att de tidigare år brukat delta i båda. Nymalm tillägger att detta kan ändras ifall hon behövs i något lag.

 ?? MAJA MEURMAN ?? HÖGA FÖRVÄNTNIN­GAR. Yvonne Gunell, Amy Nymalm och Alexandra Enlund ser fram emot att tävla i den enorma stafetten på lördag. Med i laget är även Katja von Schoultz.
MAJA MEURMAN HÖGA FÖRVÄNTNIN­GAR. Yvonne Gunell, Amy Nymalm och Alexandra Enlund ser fram emot att tävla i den enorma stafetten på lördag. Med i laget är även Katja von Schoultz.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland