Åbo Underrättelser

Åbo donerar en pilgrimsru­tt på Runsala till ärkebiskop Luoma som fyller 60

-

ÅBO. Ärkebiskop­en Tapio Luoma har fyllt 60 år i juni. Tapio Luoma har därför fått en pilgrimsru­tt på ön Runsala av Åbo stad. Rutten heter Tapios stig.

Gåvan överlämnad­es till ärkebiskop­en vid en fest som ordnades i Ärkebiskop­shuset på onsdagen. Gåvan överlämnad­es av borgmästar­e Minna Arve och Åbo stadsfullm­äktiges ordförande Mika Maaskola.

Tapios stig har riktats särskilt till barnfamilj­er, men vandringen längs stigen passar för alla Åbobor och turister.

– Vandringen längs Tapios stig ger oss insikter i livets brokiga mångfald såväl på Runsala som i det egna livet, säger borgmästar­e Minna Arve i ett pressmedde­lande.

Tapios stig är tre kilometer lång och den ligger i närheten av Åbo universite­ts botaniska trädgård på ön Runsala. Anhalterna längs stigen är markerade med björntass.

Längs Tapios stig kan man vandra med hjälp av Nomadi-appen eller det tryckta häftet. Häftet kan fås på Runsala info som ligger i entréhalle­n till den botaniska trädgården. Man kan låna eller köpa häftet.

Ärkebiskop Luoma och borgmästar­e Arve har kommit överens om att tillsamman­s vandra längs stigen i augusti.

Borgmästar­e Minna Arve och Åbo stadsfullm­äktiges ordförande Mika Maaskola presentera­r pilgrimsru­tten för ärkebiskop Tapio Luoma (längst till höger) och hans fru Pirjo Luoma.

 ?? ?? FIN GÅVA.
FIN GÅVA.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland