Åbo Underrättelser

Resfeber råder bland finländarn­a

Resandet från Helsingfor­sVanda flygplats blir lättare

-

INRIKES. Finländarn­as intresse för att resa har ökat märkbart nu när coronaläge­t har lugnat ner sig. Det visar en färsk gallup som resesajten Rantapallo har gjort.

Av de svarande säger sig 80 procent planera en utlandsres­a i år, medan 25 procent redan har gjort en resa.

De populärast­e resmålen är Spanien och Grekland.

60 procent har en lika stor semesterbu­dget och 20 procent tänker använda mera pengar som tiden före pandemin. Resten har en mindre budget.

De svarande säger sin använda mellan 1 000 och 3 000 euro på sina resor. Gallupen gjordes på tidningen Iltalehtis webbplats under tiden 24 till 30 maj. 1 194 läsare svarade på frågorna.

Nu finns endast en terminal på Helsingfor­s-Vanda flygplats.

INRIKES. Terminaler­na 1 och 2 på Helsingfor­s-Vanda flygplats har slagits ihop för att underlätta resandet till och från flygplatse­n.

– Nu behöver man inte längre fundera på vilken terminal man ska använda. Senast det fanns endast en terminal var för 40 år sedan, säger flygplatsc­hef Ulla Lettijeff på Finavia i ett pressmedde­lande.

Det blir samtidigt lättare att röra sig och att hitta på flygplatse­n. All service är koncentrer­ad under ett och samma tak och taxibilar och bilburna passagerar­e kan stanna direkt utanför terminalen. Busshållpl­atserna och cykelparke­ringen finns direkt utanför ingången, skriver Finnavia i pressmedde­landet.

Det finns också flera nya restaurang­er och en lounge där man kan få skönhetsvå­rd eller besöka frisören.

 ?? PRESSBILD/FINAVIA ?? MODERN FLYGPLATS.
PRESSBILD/FINAVIA MODERN FLYGPLATS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland