Åbo Underrättelser

Vårdberget­s sommarteat­er lovar spänning och lek

» Den klassiska pjäsen Peter Pan har premiär den 17 juni.

- Maja Meurman maja.meurman@aumedia.fi

Åbos sommarteat­er på Vårdberget är tillbaka med en klassisk historia om barndom och lekens betydelse – Peter Pan. Skådespele­t baserat på J.M. Barriens berättelse dramatiser­as och regisseras av Tom Petäjä.

PJÄSEN SPELAS hela sommaren fram till den 19 augusti. Premiären är den 17 juni. Den beskrivs som lekfull, känslosam och förtjusand­e och passar för hela familjen. Petäjä beskriver pjäsens teman som vikten av lekfullhet, att hitta barnet inom sig samt behovet av att bli sedd och få vara den man är.

I PJÄSEN TAR Peter Pan och Tingeling med sig Jukka, Mikko och Leena på ett äventyr till Landet Ingenstans, där barn får vara barn och leka som de vill. Där väntar dock den onda Kapten Krok, pirater och de förlorade barnen. Det lovas spänning och överraskan­de vändningar.

PÅ SCENEN står både erfarna och nyblivna skådespela­re. I huvudrolle­n som Peter Pan är Elia Karlsson som spelar på Vårdberget för första gången. Kapten Krok spelas av Petri Rajala, som medverkat på Vårdberget­s sommarteat­er redan 1977. Rollen som Tingeling har Asma Marouf och Leena spelas av Anni Turunen.

PJÄSENS MUSIKALISK­A element förverklig­as av kompositör­en Kari Mäkiranta och ljuddesign­ern Mikko M. Koskinen. Som scenograf fungerar Peter Ahlqvist, som kostymdesi­gner Marjo Haapasalo och koreografi­n sköts av Eeva-Liisa Louhi. För rekvisitan står Tytti Nieminen och ansvaret för maskering och frisyrer har Alisa Oksanen. Juha Pursiainen

har planerat och lärt ut pjäsens strider.

 ?? PRESSBILD ?? SOMMARTEAT­ERN TILLBAKA.
Vårdberget­s teater har varit populär år efter år.
PRESSBILD SOMMARTEAT­ERN TILLBAKA. Vårdberget­s teater har varit populär år efter år.
 ?? ?? TOM PETÄJÄ. Regisserar årets sommarteat­er på Vårdberget.
TOM PETÄJÄ. Regisserar årets sommarteat­er på Vårdberget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland