Åbo Underrättelser

Delad pott igen för Inter

» Åbolaget ägde spelet mot SJK men var inte tillräckli­gt effektivt framför mål.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Det är långt mellan vinsterna för FC Inter i årets liga. När Åbolaget på lördagen för andra gången inom samma vecka mötte SJK på bortagräs i Seinäjoki blev det delad poäng efter 1–1 i fulltid.

1–1 slutade också cupmötet mellan lagen förra måndagen, men den gången kunde Inter kvittera ut en plats i nästa omgång efter ett avgörande på straffar. I seriesamma­nhang innebär likaläge en poäng var för parterna.

INTER ÅKTE omgående på en rejäl kalldusch efter ett hemmaanfal­l iscensatt på vänsterfla­nken. Tuomas Kaukua framför mål styrde in Denys Olijnuk inspel och bollusling­en passerade retfullt enkelt Matias Riikonen mellan Inters stolpar.

Men med Petteri Forsell i laget finns det alltid en väg tillbaka in i matcherna för Inter. I 34:e minuten drog Matias Tamminen en gubbe och gav över till Forsell som snabbt flyttade bollen från höger- till vänsterfot­en. Han sköt lågt med milli

meterpreci­son förbi Jesse Öst i hemmamålet.

TROTS ETT BITVIS ordentligt spelöverta­g för Inter bjöd matchen inte på några fler fullträffa­r. De blåsvarta behåller sin femteplats i tabellen men en seger står nu högt på önskelista­n.

– I dag betalade vi ett högt pris på grund av vår dåliga start. SJK skapade inte speciellt många chanser men de straffade oss en gång när vi missade i presspelet. Sett till hela

– Matias Tamminen (79. Jussi Lepistö), Petteri Forsell, Benjamin Källman.

Hörnor: 4–3.

Domare: Ville Nevalainen.

Publik: 1462.

Planens lirare: Denys Olijnyk,

matchen hade vi förtjänat mer vilket jag också påpekade till killarna, säger tränaren Miguel Grau på Inters webbplats.

● Inters följande match spelas hemma på Veritassta­dion i morgon. Motståndar­e är FC Lahti och avsparken sker klockan 18.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland