Åbo Underrättelser

Larssons fullträffa­r visade vägen

» Ekenäs IF etablerar sin position på övre halvan efter utklassnin­gsseger över SJK.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Ekenäs IF börjar alltmer utkristall­isera sig som ett topplag i herrettan. Raseborgsg­änget är nu obesegrat i fem raka seriematch­er efter att på lördagen hemma på Centrumpla­nen avfärdat SJK Akatemia på tabellens övre halva med 5–0 efter 2–0 i paus.

ADAM Larsson längst fram jagade i vanlig ordning ytterligar­e fullträffa­r. I första halvlek lyckades han två gånger om inom en intervall på tio minuter. 1–0 kom i den 22:a matchminut­en och efter dryga halvtimmen rann han igenom en gång till och fördubblad­e behärskat ledningen på radarpartn­ern Stanislav Jefimovs framspelni­ng.

Knappa tio minuter in i andra halvlek var det redan ridå för gästerna. Terre Yegbe fick sin andra varning efter en förseelse innanför straffområ­det och domaren pekade på punkten. Xhevdet Gela lade bollen till rätta och skickade hur säkert som helst in trean en totalt maktlös Tuomas Pöyhönen i Seinäjokib­uren.

MED TVÅ MÅL i ryggen och en man mer på banan kunde Eklöven spela ut sina motståndar­e in på bara skinnet. Alexander Forsström blev precis som Adam Larsson tvåmålssky­tt med dubbla

baljor under den avslutande kvarten.

– Taktiken att markera bort motståndar­nas centrala mittfältar­e lyckades perfekt. Vi gjorde mycket rätt och vi stod för en riktig maktdemons­tration. När vi gjorde 3–0 samtidigt

som de fick en kille utvisad var matchen helt i vårt våld, säger tränaren Mikko Manninen till EIF.

● I morgon möter Ekenäs KPV på bortaplan i Karleby.