Åbo Underrättelser

Ännu ett bittert nederlag för PIF

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Goda råd börjar te sig alltmer kostsamma för nykomlinge­n Pargas IF i herrettan. Efter sensations­segern över serieledar­na TPS i Åbo 9 maj är förlustrad­en nu redan uppe i sex matcher.

Trots ett tidigt ledningsmå­l på lördagen i Villmanstr­and räckte det inte till poäng heller mot Pepo. Motståndar­na, ett kögäng som Piffen inte har råd att förlora mot om man vill förnya kontraktet, vände och vann med 2–1 i ett möte där samtliga mål gjordes i första halvlek.

Det var inget fel på starten för gästernas del. I trettonde minuten slog Gezim Voca en hård låg frispark från distans som Craig Hill i karelarnas bur inte lyckades greppa. Bollen blev lös inne i målområdet där Frans Grönlund slutligen var siste man på den.

GLÄDJEN varade dock bara i två ynka minuter. Jesse Huhtala sände i väg ett lömskt skott som Arnold Uschanoff bara halvklarad­e. Juho Heikkinen höll sig framme på returen och det var kvitterat med en gång.

Som om inte den motgången var tillräckli­g blev Tomas Hradecky utvisad ett par minuter senare och PIF var decimerade till nio utespelare.

Efter 33 minuters spel fick hemmalaget en hörna från höger. Den sändes med precision in i boxen där Irfan Sadik nådde betydligt högre med huvudet än någon annan. Vändningen var fullbordad och Piffen i ännu djupare brygga.

GEZIM VOCA som spelade sin hundrade match i PIF-tröjan försökte sätta ord på besvikelse­n efteråt.

– Egentligen finns inte så mycket att säga. Ett ganska enkelt rött kort förstörde matchen för oss. Trots att det bara är resultatet som räknas är jag stolt över hur vi kunde dominera spelet i andra halvlek med en man mindre.

– Vi ger aldrig upp. Så länge det finns matcher kvar kommer vi att spela dem med hela vårt hjärta, säger Voca på Piffens hemsida.

● PIF möter Jaro i morgon kväll med avspark klockan 18.30 på Pajbacka.