Åbo Underrättelser

Åbo centrum lever också på midsommare­n

» Allt fler restaurang­er håller öppet under midsommarh­elgen – här är alternativ­en.

- Maja Meurman maja.meurman@aumedia.fi

Att fira midsommar i staden blir allt populärare. Det märks genom att ett antal restaurang­er, kaféer och barer håller öppet.

I Åbo finns detta veckoslut många alternativ för middag, drinkar, fester och brunch. Att midsommar fortfarand­e är en helg då staden tystnar bevisas dock av att majoritete­n av Åbos restaurang­er ändå är stängda.

TILL DEM SOM håller öppet hela veckoslute­t hör Café Tiirikkala vid åstranden. Förutom den normala á la carte menyn serverar kaféet på midsommard­agen och söndagen brunch mellan klockan 12 och 15.

– Vi får hela tiden bokningar. Förra årets midsommarh­elg visade också att det är lönsamt för oss att hålla öppet. Det är tydligt att folk är intressera­de av att spendera midsommare­n i staden, säger personalen på Tiirikkala då ÅU tittar in.

Tiirikkala lockar särskilt kunder med sin brunch.

PÅ MIDDAG kan man gå till bland annat restaurang­erna Tårget och Nooa, som är öppna som normalt på midsommara­fton och midsommard­agen.

PÅ RESTAURANG SAMPPALINN­A förväntar man sig ett livligt veckoslut till följd av det utlovade vackra vädret. Restaurang­en håller öppet som normalt från klockan 17 på fredag och klockan 15 på lördag tills sent in på natten.

De senaste åren har det samlats mycket folk på Samppalinn­a under midsommarv­eckoslutet. På restaurang­en spekulerar personalen i att popularite­ten delvis berott på avsaknaden av festivaler och andra stora folksamlin­gar under pandemin.

Samppalinn­as läge och uteserveri­ng lockar många av dem som stannar i centrum.

FÖR EN DRINK kan man också gå till någon av Åbos takbarer. Walo Rooftop Bar och nya Kuppis Rooftop Bar är öppna som normalt.

På Sokos Hotel Wiklund förväntar man sig ett rätt typiskt sommarveck­oslut. De konstatera­r att de har en del hotellrum bokade men att många nog kommer åka till sina sommarstug­or.

Även åbåtar som Ravintolal­aiva Donna håller öppet.

 ?? MAJA MEURMAN ?? BRUNCH LOCKAR. Tiirikkala bjuder på midsommarb­runch på grund av kundernas stora intresse.
MAJA MEURMAN BRUNCH LOCKAR. Tiirikkala bjuder på midsommarb­runch på grund av kundernas stora intresse.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ÖPPET SOM NORMALT. Det har restaurang Samppalinn­a och åbåten Donna i helgen.
ÖPPET SOM NORMALT. Det har restaurang Samppalinn­a och åbåten Donna i helgen.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland