Åbo Underrättelser

ÅIFK–Peimari United 1–0 (1–0)

Äntligen seger igen för ÅIFK Självmål avgjorde seriefinal­en

- Mats Lundberg Mats Lundberg

FOTBOLL. Efter ökenvandri­ngen på fem raka matcher utan en enda trepoängar­e i herrtrean, lyckades Åbo IFK ordna en efterlängt­ad seger i sista matchen innan det över sex veckor långa sommaruppe­hållet.

Peimari United, hemmahöran­de i Sagu, föll med 0–1 på Idrottspar­kens övre plan på onsdagen. Resultatet smakade minst sagt bra för kamratgäng­et som under den senaste månaden fått nöja sig med en ynka pinne via ett oavgjort resultat på Åland för några veckor sedan.

MATCHVINNA­RE mot blev Elias Untamala som slog till redan i den sjätte spelminute­n. Något mer i målväg bjöd inte matchen på.

I sammandrag­et ligger Åbokamrate­rna kvar på den femte plats man innehaft ett

FOTBOLL. TPS fortsätter att rada upp fina resultat i herrettan. Onsdagens toppmötet med Gnistan i Åggelby slutade i en uddamålsse­ger för gästerna från Åbo som därmed drygar ut serieledni­ngen till fem poäng.

Ett mål räckte och den här gången behövdes det inte någon TPS-spelare som steg fram som målskytt. Den biten skötte Gnistan själv om med ett regelrätt självmål kort före paus. Fabian de Abreu hade oturen att styra in Joonas Lakkamäkis inspel i egen kasse.

MATCHENS STORA man var målvakten Jere Koponen som stod för mängder av högklassig­a parader. Bland annat stod han för en briljant reflexrädd­ning på ett direktskot­t då Gnistan tryckte på som värst.

• Mål:

6. Elias Untamala

1–0.

• ÅIFK:

Miika Kalliomäki – Robert Lindqvist (45. Jeremias Kaari, 87. Victor Djibalene), Daniel Salminen, Abdoullah Yousfi (v), Julius Långbacka – Emil Enqvist, Mikko Valtanen

(v), Alex Ålgars, Jon

Terrnava (68. Eemeli Palo) – Arman Palani (81. Habibullah Husseini), Elias Untamala (87. Severi Lehtinen).

• Domare:

Vili Lehtovaara. bra tag redan.

ÅIFK har nu matchledig­t ända till 28 juli då man möter TPS 23-åringar i ett lokalderby i Idrottspar­ken.

– Det var en händelseri­k match. Spelet böljade fram och tillbaka i bägge ändor och lagen bytte chanser med varandra. Överraskan­de blev det inte fler än ett mål på hela kvällen, säger Koponen till TPS.

– Det är just såna här matcher man älskar att spela. Att få möta en riktigt bra motståndar­e inför en fin och kunnig publik på plats.

● TPS fortsätter med en till bortamatch mot JäPS på fredag nästa vecka. Nästa hemmamatch spelas 4 juli mot KTP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland