Åbo Underrättelser

Samma gamla visa för Piffen mot Jaro – nya spelare kan skaffas under sommaren

-

FOTBOLL. Det såg ut som vanligt för Pargas IF:s fotbollshe­rrar när Jaro kom på besök till Pajbacka på onsdagen. Matchen var intensiv, jämn och relativt chansfatti­g, dessutom vann motståndar­na.

Severi Kähkönens mål i den 38:e minuten förde gästerna upp i ledning. Jaro höll i bollen stora delar av andra halvlek. Piffen kom till några halvchanse­r men lyckades inte förvalta dem.

NÄR 72 MINUTER var spelat fick Jaros Benjamin Hotta bollen på vänsterkan­ten. Han fintade sig förbi en halkande Frans Grönlund och kunde fritt forcera mot mål innan han tryckte in 0–2.

I tvåmålsund­erläge försökte Piffen lyfta längre på uppflyttad­e Grönlund, men inte heller det gav resultat utan matchen slutade 0–2.

HUVUDTRÄNA­REN Stefan Strömborg lyfter efter matchen fram att hans lag vann hörnorna med 9–4 och skotten mot mål fördelade sig jämnt.

– Men visst, Jaro hade aningen hetare chanser än oss. Och de vann flera förstaoch andrabolla­r, och gjorde flera mål, konstatera­r Strömborg.

GEZIM Voca är avstängd nästa match då han igen fick gult kort, Thomas Hradecky är borta då han blev utvisad förra matchen och Akim Sairanen steg av skadad innan paus.

Frågan är alltså om spelarna räcker till?

– Visst gör de det. Vi har många unga hungriga spelare. Men nog kan det bli aktuellt med nyförvärv under sommaren också, vi kartlägger utbudet nu. Vi ser vad det finns för spelare till alla positioner, men det är högst fråga om två-tre spelare, säger Strömborg.

● PIF möter PK-35 hemma på Pajbacka lördagen den 2 juli klockan 17.

?? JOHAN BACKAS ?? INTENSIV OCH JÄMN. Piffen och Jaro bjöd på en intensiv men ändå ganska chansfatti­g match på Pajbacka på onsdagen.
JOHAN BACKAS INTENSIV OCH JÄMN. Piffen och Jaro bjöd på en intensiv men ändå ganska chansfatti­g match på Pajbacka på onsdagen.