Åbo Underrättelser

Överlägset Inter spelade ut Lahtis

» Benjamin Källman tog avsked med två mål i 5–1-segern. Tidig utvisning avg jorde.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. FC Inter hade varit utan vinst i ligan i över en månad då man på onsdagen tog emot FC Lahti på Veritassta­dion. Då det äntligen lossnade igen för Åboelvan gjorde det så med besked.

När gästerna blev decimerade redan före paus var hemmaseger­n ohotad. Tack vare en lektion i effektivit­et efter sidbytet säkrades poängen innan en timme var spelad. Slutsiffro­rna skrevs 5–1 och med det avancerar Inter ett hack högre upp i tabellen. De blåsvarta innehar fjärde platsen över midsommar.

EN MYCKET avgörande sekvens i matchen var Lahtisstop­pern Alan Henriques

utvisning i 27:e minuten efter att ha räddat bollen med handen på mållinjen. Straffen var given och den placerade Petteri Forsell iskallt till vänster om målvakten Joona Tiainen.

Med en man mera på banan kunde hemmalaget spela ut efter sidbytet. Benjamin Källman sprang in med tvåan på David Haros passning medan Haro själv ordnade 3–0 framspelad av Tommi Jyry efter en timme.

Ett ögonblick av ouppmärksa­mhet gav en reducering genom Altin Zeqiri halvannan minut senare. Men ytterligar­e två snabba Intermål lämnade ingen diskussion vilket som var det härskande manskapet. Ruxi fick förvalta Inters andra straff för kvällen och kort därefter stod Källman för sin andra balja.

MATCHEN VAR Benjamin Källmans sista framträdan­de i ligan för den här gången i Inter. Anfallaren­s kontrakt med klubben löper ut nästa vecka och en ny utlandssej­our väntar bakom hörnet.

– Jag siktar på spel i Centraleur­opa men det finns inget kontrakt att presentera ännu. Känslan var härlig i dag

då vi spelade så bra och tog en odiskutabe­l seger, säger nyligen 24 år fyllda Källman.

● Inters följande match är kvartsfina­len mot HJK i Finlands Cup på onsdag. Avspark klockan 18.00 på Veritassta­dion.