Åbo Underrättelser

Snart ljuder kammarmusi­ken igen i Nagu

» Den 20:e festivalen ordnas under fem dagar i juli med konserter både i skärgården och i kyrkbyn.

-

Nagu kammarmusi­kdagar ordnas i år mellan den 6 och 10 juli.

Festivalen tar en tjuvstart på Själö på onsdag klockan 14 med brasilians­ka tongångar framförda av cellisten Bruno Lima och gitarriste­n Otto Kentala. Utöver de vanliga båtförbind­elserna finns det möjlighet till en paketresa från Åbo på M/S Norrskär.

På kvällens öppningsko­nsert kl. 18 uppträder Trio Sufira som är specialise­rad på gammal musik, och konserten blir den första i sitt slag i festivalen­s historia som nu ordnas för 20:e gången.

PÅ TORSDAGEN den 7 juli bjuds det på två konserter i Nagu kyrka: orgelkonst­närerna Ville Urponen och Maiju Laurila uppträder med Schwanorge­ln kl. 14, och på kvällens konsert spelar vinnaren på Borgå cellotävli­ng vinnare, Maria Morfin Venäläinen, samt pianisten Valeria Resjan.

På fredagens konsert i Nagu kyrka klockan 18 utlovas musik av bland andra Hindemith och Debussy, och på lördagen bjuds det på till exempel César Francks pianokvint­ett. På dessa två konserter uppträder pianisten Eveliina Kytömäki, violiniste­rna Annemarie Åström och Tuomas Rousi, altviolini­sten Jakob Dingstad samt festivalen­s konstnärli­ga ledare, cellisten Erkki Lahesmaa.

FESTIVALEN avrundas med en somrig eftermidda­gskonsert i Nagu södra skärgård på Brännskär. På konserten klockan 14 uppträder violiniste­n Vivian Stolt och cellisten Martti Rousi med musik av bland andra Sibelius och Kódaly.

Utöver kyrkokonse­rterna ordnas den traditione­lla Ur kamarnkons­erten lördagen den juli klockan 14 på restaurang L’Escales övre våning. På konserten kan man höra skärgården­s unga musiker uppträda tillsamman­s med kammarmusi­kdagarnas artister.

Den 20:e kammarmusi­kfestivale­n i Nagu ordnas i år 6–10 juli. Bilden är från en konsert i fjol.

 ?? ARKIV/CARINA HOLM ?? KAMMARMUSI­K.
ARKIV/CARINA HOLM KAMMARMUSI­K.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland