Åbo Underrättelser

Oroligt världsläge – påverkar det dina semesterpl­aner?

» Höga bränslepri­ser och kriget i Ukraina sätter spår i mångas sommarplan­er.

-

EVA JÄYKKÄ

Åbo 1. De påverkar inte mina semesterpl­aner men nog annars vardagen. 2. Jo, det snurrar i tankarna.

ELLA MÄLKIÄ

Åbo 1. Jag far inte lika ofta till släktingar­na som jag annars hade gjort på grund av de höga priserna. 2. Vi talar om det inom kamratkret­sen men det har inte påverkat personlige­n mina planer.

PATRIK DRUGG

Pargas 1. Nej inte direkt, vi har stugan nära och kan vara där oberoende av pris. 2. Nej men man funderar på kriget och hur det påverkar oss, hur länge det skall hålla på och man märker hur allt blir dyrare.

JAANA SUNDSTRÖM

Pargas 1. Jo det påverkar, priserna är väldigt höga, man måste planera mera. 2. Det är hemskt.

REIJA KARJALAINE­N

Åbo 1. Nä, inte direkt, det blir mera utgifter bara. 2. Jo, vi avbokade just en resa på grund av osäkerhete­rna och då vi har småbarn.

TIIA VALKONEN

Åbo 1. Ja, det blir färre resor för att träffa släktingar i Pemar. 2. Kriget är ofta samtalsämn­e med vänner, men det har inte påverkat planerna.

SEPPO ÅSTRÖM

Pargas 1. Nej, det påverkar inte. 2. Kriget påverkar inte men jag funderar på det ibland.

EIJA SAARIKALLE & ALEX

Pargas 1. Påverkar inte alls, vi har inte semesterpl­aner med bil. 2. Påverkar inte planerna men man tänker mycket på kriget.

KIRSTEN MCMURRAY

från Skottland, jobbar i Åbo 1. Kanske, vet inte, har ingen semester. 2. Jo, kan inte resa till Ryssland nu på grund av kriget, annars kulle vi ha åkt dit med båten jag jobbar på.

LARS RANTANEN

Åbo 1. Jag använder båt och tåg istället, oftast båt, kör inte längre korta sträckor med bil. 2. Utan tvekan, försämrar humöret, höga priser men jag betalar gärna fast 3 euro för en liter så länge pengarna inte går till Ryssland.

GUNMAJ NURMIO

Pargas 1. Jag har ingen bil så de påverkar inte mig. 2. Jag såg ett program om kriget på tv igår men jag orkar inte fundera på kriget mer.

EMILIA RANTALA

Pargas 1. Jo, skulle nog säga att de höga bränslepri­sen påverkar mig då vi till exempel skall ut och åka båt. 2. Kriget i Ukraina påverkar inte direkt mina semesterpl­aner.

AULIS MELTONEN

Åbo 1. Nej, är på stugan hela tiden oberoende av bränslepri­s. 2. Nej, far till stugan oberoende om det är krig eller inte.

VICKY ROBERTS

Åbo 1. Priserna påverkar mig inte alls, jag är här på semester från USA. 2. Jag är bara medveten om kriget men det påverkar inte mig alls, jag semestrar helt som vanligt.

HENRY WILÉN

Pargas 1. Nej jag kör så lite, uträttar husbehov bara. 2. Det är ledsamt med kriget och man blir påmind varje dag på tv.

JONATHAN HÄGGVIK

Pargas 1. Jag har ingen semester i sommar men nog påverkar det hur mycket man kör, gör inte lika mycket ’’onödiga’’ resor längre. 2. Inte direkt men kriget är en återkomman­de tanke.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland