Åbo Underrättelser

Wolt har lanserat ny tjänst – finns snart i Åbo

-

ÅBO. ”Som Netflix för restaurang­mat och dagligvaro­r” – så beskrivs den nya tjänsten Wolt+ i ett pressmedde­lande. Det här är landets första medlemstjä­nst för hemleveran­s av mat från restaurang­er och affärer. Tjänsten lanserades på måndagen och är nu i bruk i Tammerfors.

Nyheten med Wolt+ är att kunderna till ett fast månadspris kan beställa tjänsten från närbelägna restaurang­er och affärer utan leveransav­gift. I Tammerfors gäller det här mer än hundra restaurang­er och affärer. Avståndet får inte vara längre än 2,5 kilometer för avgiftsfri leverans.

Under sommaren kommer tjänsten att bli tillgängli­g också i Åbo, Helsingfor­s, Esbo och Vanda. Men redan nu kan en del Wolt-användare i dessa städer få tjänsten på prov.

– Vi söker hela tiden nya sätt att underlätta folks vardag. Coronan har ändrat folks konsumtion­svanor och folk är vana med lösningar som gör vardagen lättare. Det här har inte förändrats, även om restriktio­nerna är borta, säger Henrik Pankakoski, Wolts chef i Finland, i meddelande­t.

Wolt är ett teknologif­öretag som grundades år 2014. I år förenade Wolt sina krafter med Doordash. Doordash finns i 27 länder, av vilka 23 använder Wolts varumärke.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland