Åbo Underrättelser

Ny båtrutt från centrum till öarna utanför Åbo

-

ÅBO. Från och med i dag kan man ta en avgiftsbel­agd båt direkt från Åbo centrum till Vepsarn, Majsor och Pähkinäis, alltså öar utanför stan. Det är Kuusisto Line som börjar med den nya rutten. En försöksper­iod pågår fram till den 13 juli.

Kuusisto Lines Reijo Sillanpää berättar att deras båtar därefter kommer att gå till bostadsmäs­san på Luonnonmaa i Nådendal, den ena av båtarna från Nådendal och den andra från Åbo.

Kuusisto Line har två båtar, Tuula II och Aavatar. Det är Aavatar som nu sätts i trafik från Västra Strandgata­n 17 ut till öarna.

– Det tar en timme till Vepsarn, 45 minuter vidare till Majsor och 45 minuter till Pähkinäis, säger Sillanpää.

Aavatars nya rutt är ett test, eftersom Sillanpää hört att det finns intresse för flera båtförbind­elser ut till skärgården från centrum. Om det går bra kan den nya rutten få en fortsättni­ng.

Aavatar tar ombord 50 personer, Tuula II lite över 70.

Sjöbussen M/S Lily gör sedan tidigare avgiftsbel­agda dagliga turer till Vepsarn från den västra åstranden i Åbo centrum och med egen båt kan man ta sig till Majsor och Pähkinäis. Det är också möjligt att ta förbindels­ebåten från Rimito till Majsor och Pähkinäis gratis.

Turun Sanomat var först ute med nyheten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland