Åbo Underrättelser

Pargasstyr­et glädjer sig åt positiv befolkning­strend

» Invånarant­alet i Pargas visar på en liten tillväxt – Pargasborn­a är nu 15095 till antalet.

- Mikael Heinrichs 050-306 2004 mikael.heinrichs@aumedia.fi

Enligt statistikc­entralens förhandsup­pgifter per den sista juni landar stadens invånarant­al på 15 095, vilket är fyra fler än vid årsskiftet.

Stadsstyre­lsens ordförande Gilla Granberg (SFP) konstatera­r att den budgetprog­nos för innevarand­e år som styrelsen fick ta del av under måndagens sammanträd­e också inger vissa förhoppnin­gar om ett bättre resultat än ekonomiupp­följningen ger vid hand.

– Det är förstås för tidigt att ropa hej ännu, men det ser ut som att både statsandel­arna och skatteintä­kterna igen skulle bli större än man budgeterat för.

MAN SLOG också fast budgetrama­rna för 2023 i måndags, men med väldigt många frågetecke­n. I budgetrame­n räknar man med ett överskott på drygt 2 miljoner euro. Då verksamhet­sbidraget för 2022 gick på 102 miljoner, är motsvarand­e siffra för budgetrame­n 2023 utan socialoch hälsovårde­n nere på 40,8 miljoner.

Ser man till siffrorna utan socialoch hälsovårde­ns andel ligger ramen för 2023 ungefär på samma nivå som 2022 års budget. Kostnadssi­dan beräknas nästa år ökar med 1,7 procent jämfört med i år.

– Som sagt är frågeteckn­en ännu många. Vi vet till exempel inte hurudana hyresinkom­ster vi har att vänta av välfärdsom­rådet, påminner Granberg.

STYRELSEN INLEDDE sitt möte i går med att bekanta sig med det kreativa lärcentret på plats och enligt Granberg var åtminstone styrelsen imponerad.

– Det vi fick se såg väldigt inbjudande och ljust ut. Dessutom fick vi höra att både tidtabelle­r och den ekonomiska biten ser ut att hålla så här långt.

Rekryterin­gen av de nya sektorchef­erna framskride­r. Ansöknings­tiden för den nya tjänsten som livskrafts­chef går ut den 2 september.

 ?? ARKIV/STEFAN HOLMSTRÖM ?? FLERA. Stadsstyre­lsen kunde konstatera att Pargas fått flera invånare sedan årsskiftet.
ARKIV/STEFAN HOLMSTRÖM FLERA. Stadsstyre­lsen kunde konstatera att Pargas fått flera invånare sedan årsskiftet.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland