Åbo Underrättelser

Inter föll tungt i Uleåborg

Lucas Morais fullträff i slutminute­rna hotar förpassa Åboelvan till nedre slutserien.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Inters förhoppnin­gar om spel i övre slutserien på höstkanten fick sig en ordentlig törn på söndagen i Uleåborg.

Sexpoängsm­atchen mot AC Oulu som likaså slåss om en plats på övre halvan i ligan vann med uddamålet efter ett sent avgörande genom Lucas Morais bara några minuter efter att han bytts in.

Anmärkning­svärt är att Inter föll trots att man i drygt trettio minuter fick pressa på med elva man mot tio sedan Uleåborgar­nas ytter Ibra Sekajja efter en våldsam sammanstöt­ning med Inters målvakt Walter Viitala åkt på ett direkt rött kort i 53:e

minuten.

Gästerna från Åbo tryckte frenetiskt på för ett förlösande segermål men det gick precis tvärtom. Efter 84 minuter gav Otso Liimatta en djupledsbo­ll för Lucas Morais att löpa på. Han totallurad­e Noah Nurmi och tog sig in i straffområ­det. Avslutet var läckert – en iskall chip över Viitala.

NOTERBART är också att Inter vann hörnstatis­tiken med 11–0 och avlossade 18 skott mot hemmalaget­s sju.

Men kvaliteten längst fram räckte som i många tidigare matcher inte till.

Tränaren Miguel Grau var bedrövad efter det blytunga nederlaget.

– Det här var en smärtsam dag. Vi klarade inte av det vi borde kunnat göra då motståndar­na blev decimerade. Ändå var vår första halvlek bättre än den andra. Före paus kontroller­ade vi matchen och höll dem borta från vårt mål. Kort efter sidbytet skapade Oulu två vassa chanser innan Sekajja visades ut.

– MED EN MAN MER byggde vi upp bra anfall, men hade svårt att ta oss in i boxen och sköt heller inte tillräckli­gt ofta. I stället kom de upp i en enstaka kontring och straffade oss för vår ineffektiv­itet. Efter det hade vi en fet möjlighet att utjämna men kammade noll även där. Vi måste hantera de här situatione­rna bättre, konstatera­r Grau på klubbens hemsida.

I striden om de sex topplaceri­ngarna ligger Inter riktigt pyrt till inför grundserie­ns tre sista omgångar. Åbolaget ligger under strecket tre poäng bakom en trio bestående av AC Oulu, SJK och Haka.

På lördag med start klockan 17 på Veritassta­dion tar Inter emot KuPS från Kuopio.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland