Åbo Underrättelser

Åtta medaljer till Piffen i SFI-mästerskap­en

» Det blev en lyckad helg för Piffen på Åland då man i SFIM tog fyra silver och fyra brons.

- Malin Johansson 040-535 9629 malin.johansson@aumedia.fi

Den 19–21 augusti stod IF Åland värd för de finlandssv­enska SFI-mästerskap­en på den nybyggda Baltic Friidrotts­arenan i Mariehamn.

Tävlingarn­a inleddes på fredagen med värmebölja och solen gassade över friidrotts­arenan då Andréa Nyberg i D17 tog Piffens första medalj genom att ta silver på 3 000 meter. Strax därefter tog även Theresia Johansson silver i D15 på 2 000 meter.

Dagens tredje silvermeda­lj kom då Rebecca Nyberg knep silver i spjut i klassen D15, med ett fint resultat på 32,1 meter, som även är hennes personbäst­a. I D15 var Cindy Lindeberg 10:e på 300 meter. För första gången på många år hade Piffen även med ett flickstafe­ttlag på 4x100 meter där Johansson, Lindeberg, Andréa och Rebecca Nyberg sprang.

PÅ LÖRDAGEN tog samma trio igen ytterligar­e en medalj var. Johansson var tredje på 800 meter, Andréa Nyberg var likaså tredje på 1500 meter och Rebecca Nyberg tog silver i diskus. Lindeberg var 10:e i diskus.

I herrklasse­n hade Piffen även med en deltagare i kula, Jonny Karlsson, som tog en fin tredje plats med resultatet 13,52 meter. Herrklasse­n vanns av Conny Karlsson från IF Raseborg som stötte 15,09 meter.

PIFFENS SISTA medalj kom på söndagen genom Emma Loo som var tredje i damernas tresteg med 11,28 meter. Damerna fick, till skillnad från de två föregående dagarna, tävla i ösregn och kyligt väder. Loo var nöjd med placeringe­n, men inte med resultatet.

– Det var en bra placering, men resultatmä­ssigt var jag 40 cm från mitt rekord. Det var svåra förhålland­en att hoppa idag då det ösregnade.

Klubbkamra­ten Saga Malmio var 6:e i samma klass.

FRÅN ÅBO IFK deltog Melvin Sandberg som tävlar i klassen H15. Sandberg tog brons på 2000 meter och var fjärde på 800 meter, medan pappa Thomas Sandberg var 6:e på 800 meter i herrklasse­n.

 ?? MALIN JOHANSSON ?? GLADA MINER. Från vänster: Andréa Nyberg, Theresia Johansson, Rebecca Nyberg och Cindy Lindeberg.
MALIN JOHANSSON GLADA MINER. Från vänster: Andréa Nyberg, Theresia Johansson, Rebecca Nyberg och Cindy Lindeberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland