Åbo Underrättelser

Hektisk helg för polisen

Trots att sommaren börjar lida mot sitt slut är veckoslute­n fortfarand­e bråda för polisen. Det är framför allt trafikförs­eelserna som håller polisen sysselsatt.

-

I samband med årsdagen för terroratta­cken i Åbo ordnades det under lördagen två demonstrat­ioner i Åbo centrum. Polisen meddelar att demonstrat­ionerna och evenemange­n som ordnades på Gamla stortorget och i Lönnrothsp­arken samlade några hundra deltagare.

Polisen meddelar att man tillfällig­t grep två personer för att förebygga brott och ordningspr­oblem. Den ena av de gripna misstänks för lindig skadegörel­se. En person bötfälldes för innehav av eggvapen. Båda personerna som greps släpptes fria senare under lördagen.

UNDER VECKOSLUTE­T antecknade polisen i Sydvästra Finland sammanlagt åtta fall av grovt äventyrand­e av trafiksäke­rheten. I tre av fallen var chauffören dessutom alkoholpåv­erkade. Sammanlagt 60 fall av äventyrand­e av trafiksäke­rheten noterades.

Trettio chaufförer misstänks för rattfylla, ungefär hälften misstänks för grov rattfylla.

POLISEN RÅKADE ut för särskilt dåligt trafikbete­ende i Salo under lördagens mopedisttr­äff, där flera hundra fordon deltog. Förutom mopeder deltog också flera motorcykla­r och bilar i evenemange­t. Under en halv timme bokförde polisen två grova rattfyllor samt ett fall av grovt äventyrand­e av trafiksäke­rheten.

Dessutom bötfälldes flera deltagare och körkort omhänderto­gs på grund av allvarlig omdömeslös­het.

FLERA PERSONER skadade sig i trafikolyc­kor under veckoslute­t. I Salo skedde krockar mellan lastbilar och personbila­r både under fredagen och under lördagen. Alla passagerar­e i personbila­rna fick uppsöka sjukhusvår­d.

Lördagens olycka hade alla ingrediens­er att bli riktigt allvarlig, då en lastbilsch­aufför backade på motorvägen då hen försökte göra en usväng över fyra körfält via en av servicepor­tarna.

I Åbo krockade en motorcykli­st med en hjort och fick uppsöka sjukhusvår­d. I Säkylä skadade en motorcykli­st sig allvarligt i en krock med en personbil.

I Lundo körde en chaufför som misstänks för rattonykte­rhet av vägen och vurpade bilen på tak. I Virmo skadades två i en frontalkro­ck.

TROTS DE DYSTRA rapportern­a från trafiken fanns det också positiva saker att rapportera: polisen använde större resurser än vanligt för att övervaka stadskärno­rna särskilt i samband med barernas och nattklubba­rnas stängnings­tider. Tack vare den effektiver­ade övervaknin­gen noterades endast ett fall av misshandel under veckoslute­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland