Åbo Underrättelser

ÅK Ensembles show ”This is me” fortsätter

» Vokalensem­blen ger extra föreställn­ing i Åbo och fortsätter till Salo och Ekenäs.

- MARIA NYMAN

Under två veckoslut i oktober stod cirka 40 sångare och solister och ett liveband under ledning av Pia Kulla på scenen i Logomos Teatro-sal. Showen ”This is me” blev en succé och på publikens begäran ges föreställn­ingen på nytt i Logomo den första februari samt dessutom i Kultturita­lo Kiva i Salo den 4:e och i Karelia i Ekenäs den 25 mars.

I ”This is me” samarbetar ÅK Ensemble med 52:nd Street Band under ledning av Tomas ”Skitta” Lindroos och ljudteknik­ern Kim Engblom.

– Ensemblen framför massiva arrangeman­g av rytmmusik, varje sångare har en personlig mikrofon och att vi slängt noterna är i sammanhang­et en självklarh­et, skriver ensemblen i ett pressmedde­lande.

UNDER SHOWEN framförs både gamla godingar och även aningen nyare musik, från Ultra Bra till Elton John och Queen.

Showens titellåt ”This is me” är ur musikalen ”The Greatest Showman” som har ett starkt budskap – alla har ett egenvärde.

Andra låtar är exempelvis Simon & Garfunkels ”Sound of Silence” i arrangeman­g av Pentatonix, Seals ”Kiss from a rose” samt Michel Jacksons

”They don´t care about us”.

Många av arrangeman­gen är beställda enkom för ensemblen bland annat av Ida Olsonen och Hanna Kronqvist. Vissa låtar framförs av mindre grupper.

I showen sätts även vikt vid det visuella uttrycket, med koreografi och ljussättni­ng för att erbjuda en scenisk helhet.

För koreografi­er och dansinstud­ering står Karin Eklund, KDC Dance Studio i Åbo för. Eklund har också planerat ljussättni­ngen.

DIRIGENTEN Pia Kulla säger i pressmedde­landet att showen är fylld av musikalisk eufori, spännande kontraster och starka budskap.

– Ingen kommer att gå hem oberörd. Att publiken njuter av våra shower är uppenbart och recensione­rna har varit genomgåend­e positiva. Showerna ska upplevas på plats och glädjen att sjunga och uppträda förmedlas till publiken.

Till hösten 2023 planeras föreställn­ingar i Vasa och Närpes.

 ?? ?? ”THIS IS ME”. ÅK-Ensembles show blev en succé och nu ges extra föreställn­ingar i Åbo, Salo och Ekenäs.
”THIS IS ME”. ÅK-Ensembles show blev en succé och nu ges extra föreställn­ingar i Åbo, Salo och Ekenäs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland