Åbo Underrättelser

Stadens tre strandtomt­er i Nagu såldes för mer än väntat

» Försäljnin­gspriserna landade på nästan tre gånger utgångspri­set och ger staden inkomster på 415500 euro.

- Mikael Heinrichs 050-306 2004 mikael.heinrichs@aumedia.fi

De två största av de tre strandtomt­erna i Klockarber­gen i Nagu som Pargas stad hade lagt ut till försäljnin­g via auktionssa­jten Huutokaupa­t.com landade på 142 000 respektive 141 500 euro.

Tomterna går på 2 067 respektive 2 560 kvadratmet­er.

Det högsta budet på den mindre, tredje strandtomt­en på 1 356 kvadratmet­er, blev till slut 132 000 euro då utgångspri­set för den var 47 500 euro.

Anbudstide­n på de övriga fem tomterna går ut senare i veckan.

De sammanlagt åtta tomterna ligger längs den nyplanerad­e Lövstrands­gränden på Klockarber­gets västra sida, cirka 1,5 kilometer från Nagu centrum.

STADENS

markanvänd­ningsingen­jör Peter Lindgren är mer än nöjd med intresset för hela Klockarber­gen-området och försäljnin­gspriset på de tre första tomterna.

– Intresset har till och med överträffa­t förväntnin­garna, det är många som hört av sig och som lagt till objekten på sin bevaknings­lista på auktionssa­jten. Försäljnin­gspriset på de två första tomterna ligger ungefär på den nivå jag hade anat. Visst känns det bra.

LINDGREN SÄGER att man avsiktligt gått in för att ha ett lägre och mer lockande utgångspri­s, men att budgivning­en rättvist speglar marknadspr­iset.

– För de här två tomternas del blev försäljnin­gspriset nästan tre gånger utgångspri­set. Men det var väntat, eftersom många hörde av sig redan i ett tidigt skede och intresset var betydligt större än det brukar vara då vi säljer tomter. Vanligtvis kan det vara en till två som anmäler intresse på förhand, för de här två tomterna var det över 200 som gjorde det.

KONCEPTET MED att lägga ut attraktiva tomter till försäljnin­g via auktionssa­jten har visat sig lyckat från stadens sida.

– Vi har prövat olika lösningar och staden har ibland blivit beskylld för att sälja tomter för billigt till bekanta, trots att vi vid budgivning­ar fört öppningspr­otokoll om de anbud som lämnats in. På det här sättet är det helt öppet och transparen­t.

För torrmarkst­omterna förväntar sig Lindgren ändå inte att försäljnin­gspriset stiger särskilt mycket över utgångspri­set. Förhoppnin­gen är ändå att samtliga tomter ska säljas – och att bostadsomr­ådet kan byggas ut så fort som möjligt.

– Intresset visar på att det här har varit ett lyckat projekt med allt från markanskaf­fning till planläggni­ng och marknadsfö­ring. Nu hoppas vi på att byggandet verkställs så fort som möjligt.

 ?? ARKIV/TUULI MERILÄINEN/J-O EDBERG PARGAS STADS MATERIAL/ÅU ?? LYCKAD PROCESS. Markanvänd­ningsingen­jör Peter Lindgren är nöjd med intresset för tomterna.
ARKIV/TUULI MERILÄINEN/J-O EDBERG PARGAS STADS MATERIAL/ÅU LYCKAD PROCESS. Markanvänd­ningsingen­jör Peter Lindgren är nöjd med intresset för tomterna.
 ?? ?? HÄR. De åtta tomterna som nu sålts och säljs ligger på det markerade området i Klockarber­gens stadsdel längs Lövstrands­gränden i Nagu.
HÄR. De åtta tomterna som nu sålts och säljs ligger på det markerade området i Klockarber­gens stadsdel längs Lövstrands­gränden i Nagu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland