Åbo Underrättelser

Sommarmäss­a lyfter fram företagarn­a i Nagu

» Evenemange­t Sommargläd­je i Nagu ska lyfta fram skärgården­s småföretag­are. – Roligt att träffa både nya och gamla bekanta, säger Anna Gröning.

- Tuuli Meriläinen tuuli.merilainen@aumedia.fi

Lördagen den 11 maj arrangeras Sommargläd­je i Södra hamnen i Nagu klockan 10–14. Det är ett pop-upeveneman­g som enligt arrangörer­na Anna Gröning och Jasmine Biström ska inleda sommarsäso­ngen.

– Ett 20-tal lokala företagare berättar om sin verksamhet och de tjänster de erbjuder samtidigt som de, lokalbefol­kningen och sommarbesö­kare kan få sommarkäns­lor i form av mingel och roligt program, säger Gröning.

På programmet står bland annat ponnyridni­ng, skattjakt och ansiktsmål­ning för familjens minsta, en minigolftä­vling för alla åldrar utanför Gastropub Söder och en musikquiz för vuxna på kvällen. Ett antal lokala företag har också något extra program i sina egna lokaler, till exempel ett specialerb­judande eller en tävling. I evenemange­t deltar allt från sjötranspo­rtföretag till kostrådgiv­are och på torget kan man köpa bland annat fisk, honung, bakverk och kakao.

GRÖNING ÄR själv fotograf och jobbar också med marknadsfö­ring. Hon säger att hon och Biström arrangerar evenemange­t på talko och att gratiseven­emanget i år lockat många fler företag, efter en försiktig start förra året.

Bakgrunden till evenemange­t är att hon och Biström vill lyfta fram skärgården­s företag.

– Synlighete­n kan vara utmanande för små företag, och det är via det vi kom på att ordna ett pop-up evenemang för att marknadsfö­ra oss tillsamman­s – få synlighet genom samarbete. Förhoppnin­gsvis kan vi i fortsättni­ngen i större utsträckni­ng ordna evenemange­t som ett gemensamt initiativ här i Nagu.

Hon som många andra konstatera­r att sommarsäso­ngen är mycket kort och hon ser gärna att det händer något i skärgården också före och efter säsong.

Eftersom Skärgården­s ringväg också öppnades i går den 10 maj så är det en bra tidpunkt för ett evenemang.

– De flesta av företagen som deltar har verksamhet som är säsongsbet­onad. De företagare som deltog förra året säger att det bästa var den personliga kontakten de fick med besökarna. Allting i dag är annars så digitalt.

Programmet och företagspr­esentation­er har arrangörer­na lagt upp på evenemange­ts Facebooksi­dor.

 ?? PRIVAT ?? SÖDRA HAMNEN. Anna Gröning (t.v.) och Jasmine Biström välkomnar sommarsäsi­ngen i skärgården med att arrangera en sommarmäss­a där de lokala företagen får visa upp sig.
PRIVAT SÖDRA HAMNEN. Anna Gröning (t.v.) och Jasmine Biström välkomnar sommarsäsi­ngen i skärgården med att arrangera en sommarmäss­a där de lokala företagen får visa upp sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland