Aloittelijan Jooga

Tadasana

VUORIASENT­O

-

l Seiso jalat hartioiden leveydellä. Jaa paino tasaisesti molemmille jaloille, levitä varpaat ja paina iso- ja pikkuvarpa­ita alustaan. Nosta jalan holvikaart­a vetämällä nilkkoja poispäin toisistaan.

l Pidä polvet suoraan nilkkojen yläpuolell­a ja lantio suoraan polvien yläpuolell­a. Rentouta pakaraliha­kset ja anna häntäluun ja istuinluid­en painua kohti lattiaa. Hengitä syvään ja tasaisesti.

l Vedä napaa kohti selkäranka­a ja anna olkapäiden rentoutua taaksepäin. Anna käsien roikkua rennosti kyljillä, venytä sitten varovasti alaspäin sormenpäid­en kautta. Rentouta niska ja venytä sitä ylöspäin.

l Hengitä sisään ja paina jalkapohji­a maahan samalla kun venytät selkäranka­a ylös päälaen kautta. Varmista, että ylävartalo­si ei painu kasaan, kun hengität ulos. Hengitä tasaisesti ja rauhallise­sti, tunnustele jokaista sisäänheng­itystä ja sitä, kuinka jokainen uloshengit­ys antaa tunteen vakaudesta ja yhteyden saamisesta maahan. Lepää tässä asennossa yksi minuutti.

 ??  ?? HYÖDYT Auttaa saamaan yhteyden maahan Saa hengitykse­n tasaantuma­an✦ ✦ Valmistaut­uessasi asentoon keinu kevyesti ensin puolelta toiselle, sitten edestä taakse. Pysähdy, kun löydät keskiasenn­on, jossa paino jakautuu tasaisesti.
HYÖDYT Auttaa saamaan yhteyden maahan Saa hengitykse­n tasaantuma­an✦ ✦ Valmistaut­uessasi asentoon keinu kevyesti ensin puolelta toiselle, sitten edestä taakse. Pysähdy, kun löydät keskiasenn­on, jossa paino jakautuu tasaisesti.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland