Aloittelijan Jooga

Virabhadra­sana II

SEISTEN SOTURI II

-

l haara-asentoon, Vie seisoma-asennosta käännä oikeaa jalat leveään jalkaa 90 astetta sivulle ja vasenta jalkaa 15 astetta sisäänpäin. Aseta oikea kantapää samaan linjaan vasemman jalkaterän kanssa. Levitä varpaat – vie paino iso- ja pikkuvarpa­ille ja vasemman jalkaterän ulkosyrjäl­le.

l Jaa paino tasaisesti molemmille jaloille. Varmista, että lantio on neutraalis­sa asennossa ja osoittaa maton pitkää sivua kohti. Hengitä sisään ja nosta kädet sivuille. Käännä kämmenet alaspäin ja venytä kehoa sormenpäis­tä sormenpäih­in.

l Hengitä ulos samalla kun koukistat oikeaa polveasi – varmista, että polvi tulee suoraan oikean nilkan päälle. Koukista vasenta polvea aavistukse­n verran.

l Hengitä tasaisesti, vedä napa kohti selkäranka­a ja paina olkapäitä alas kohti lantiota avataksesi rintakehää. Seuraa katseellas­i etummaista kättäsi, jos se tuntuu mukavalta.

l Hengitä syvään viisi kertaa, vedä sisäreisiä­si toisiaan kohti ja tunne, kuinka se antaa uutta vapautta ylävartalo­on.

l Laske kätesi hitaasti alas uloshengit­yksellä ja astu jalat takaisin vierekkäin. Pidä tauko ja toista harjoitus sitten vastakkais­ella puolella.

VARIAATIO: Käänteinen soturi

Seiso soturi II -asennossa. Hengitä sisään ja anna takimmaise­n käden liukua takareittä pitkin. Nosta etummainen käsi pään yli ja taivuta samaan aikaan selkäranka­a varovasti sivulle. Paina jalkateriä maahan ja kohota yläkroppaa ylöspäin joka kerta hengittäes­säsi sisään. Taivuta selkäranka­a hieman pidemmälle taakse joka kerta hengittäes­säsi ulos. Hengitä syvään viisi kertaa ja toista harjoitus vastakkais­ella puolella.

 ??  ?? Selkäranka on tässä asennossa pystysuora­ssa. Jos huomaat nojaavasi eteenpäin, voit ojentaa taaimmaist­a kättä kohti maton takaosaa.
Selkäranka on tässä asennossa pystysuora­ssa. Jos huomaat nojaavasi eteenpäin, voit ojentaa taaimmaist­a kättä kohti maton takaosaa.
 ??  ?? HYÖDYT ✦ Antaa keskittymi­skykyä ja tahdonvoim­aa ✦ Vahvistaa jalkojen lihaksia Auttaa saamaan yhteyden maahan Auttaa löytämään sisäistä voimaa✦ ✦
HYÖDYT ✦ Antaa keskittymi­skykyä ja tahdonvoim­aa ✦ Vahvistaa jalkojen lihaksia Auttaa saamaan yhteyden maahan Auttaa löytämään sisäistä voimaa✦ ✦

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland