Aloittelijan Jooga

KORKEA ASKELKYYKK­Y

SEISTEN

- Alanasana

l leveydellä. Seiso jalat Taivu rinnakkain eteenpäin hartioiden ja vie kämmenet jalkojen molemmin puolin. Ota suuri askel taaksepäin vasemmalla jalalla ja laske jalka päkiän varaan. Suorista jalka ja venytä taaksepäin takimmaise­n kantapään kautta. Pidä oikea polvi suoraan nilkan yläpuolell­a, suorassa linjassa keskimmäis­en varpaan kanssa.

l Paina jalkoja alustaan ja aktivoi keskivarta­lon lihaksesi. Hengitä sisään ja nosta ylävartalo pystysuora­an. Laske kädet lantiolle.

l Pysy hetki asennossa ja varmista, että lantio on yhdensuunt­ainen maton etureunan kanssa. Venytä selkää ylös lantiosta ja vedä lapaluita kohti alaselkää.

l Nosta seuraavall­a sisäänheng­ityksellä käsivarret sivuille ja pään yläpuolell­e.

l Hengitä syvälle vatsaan viisi kertaa. Hengitä ulos ja laske kämmenet etummaisen jalan molemmin puolin. Astu takimmaine­n jalka eteen ja toista harjoitus vastakkais­elle puolelle.

VARIAATIO Rukousasen­to kierrolla

Asetu korkeaan askelkyykk­yyn kädet rukousasen­nossa sydämen edessä. Hengitä sisään ja käännä sitten selkäranka­a oikealle uloshengit­yksellä. Vie vasen kyynärpää oikean polven ulkopuolel­le. Hengitä pari kertaa syvään ja nouse uloshengit­yksellä ylös. Toista harjoitus vastakkais­ella puolella.

 ??  ?? Jos sinun on vaikea linjata lantio suoraksi, voit viedä takimmaise­n jalan hieman leveämpään asentoon.
Jos sinun on vaikea linjata lantio suoraksi, voit viedä takimmaise­n jalan hieman leveämpään asentoon.
 ??  ?? HYÖDYT ✦ Vahvistaa jalkoja Laukaisee lantion jännitysti­loja ✦ Kohentaa tasapainoa✦
HYÖDYT ✦ Vahvistaa jalkoja Laukaisee lantion jännitysti­loja ✦ Kohentaa tasapainoa✦

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland