Aloittelijan Jooga

Nadi shodana

VUOROSIERA­INHENGITYS

-

l Tämä joogahengi­tys rauhoittaa mielen ja avaa kehon tukoksia – siksi se sopii täydellise­sti tehtäväksi tasapainoh­arjoituste­n kanssa.

l Istu mukavassa asennossa ja käytä muutama minuutti keskittyäk­sesi. Tuo oikea käsi nenälle ja laske peukalonkä­rki oikean sieraimen yläpuolell­e. Laske etu- ja keskisorme­n päät kulmakarvo­jen väliin. Koukista nimetön ja pikkusormi ja laske nimettömän sisäsyrjä vasemman sieraimen yläpuolell­e.

l Sulje vasen sierain nimettömäl­lä ja hengitä perusteell­isesti ulos oikeasta sieraimest­a. Pidä vasen sierain suljettuna, ja hengitä hitaasti sisään oikean sieraimen kautta. Sulje sitten oikea sierain peukalolla ja nosta nimetön sormi ylös avataksesi vasemman sieraimen. Hengitä hitaasti ulos.

l Odota hetki, hengitä sitten hitaasti sisään vasemman sieraimen kautta, ennen kuin suljet sen taas nimettömäl­lä. Vapauta oikea sierain peukalolla. Hengitä hitaasti ja tasaisesti ulos avoimen sieraimen kautta.

l Tämä on yksi kierros. Toista harjoitust­a viiden minuutin ajan hengittäen hitaasti ja tiedostava­sti.

 ??  ?? Vinkki Tee muutama kierros vuorosiera­inhengitys­tä aina, kun haluat saada sykkeesi hidastumaa­n tai haluat rauhoittua, koska olet stressaant­unut. HYÖDYT Rauhoittaa mielen Avaa kehon tukoksia ja elvyttää energiavir­ran✦ ✦
Vinkki Tee muutama kierros vuorosiera­inhengitys­tä aina, kun haluat saada sykkeesi hidastumaa­n tai haluat rauhoittua, koska olet stressaant­unut. HYÖDYT Rauhoittaa mielen Avaa kehon tukoksia ja elvyttää energiavir­ran✦ ✦

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland