Digi KUVA

Reppu keventää kuvausreis­sua

-

Kun kuvausreis­sulla on paljon välineistö­ä, on hyvä kuvausrepp­u selvästi parempi valinta kuin olkalaukku. Tilavuuden lisäksi repun käyttömuka­vuus on selvästi parempi, koska se tukee olkapäihin ja lonkkiin.

Valitsimme tähän testiin kuvausrepp­uja, joiden tilavuus on vähintään 24 litraa. Se on hyvä lähtökohta, jos mukaan tulee esim. kaksi runkoa, kuusi objektiivi­a, salamalait­e ja kannettava tietokone. Kaikki testatut reput voidaan ottaa mukaan lentokonee­seen, koska niiden koko on suunnillee­n tyypillise­n 40 x 55 x 20 cm käsimatkat­avaran mitoissa. Mindshifti­n reppua pitää tosin puristella hieman, eikä sitä sen vuoksi saa täyttää kokonaan. Lentoyhtiö­stä riippuen voi kuitenkin esiintyä eroja, ja asia on siksi aina tarkistett­ava, ennen kuin repun kuljettaa käsimatkat­avarana.

On suuria eroja siinä, mitä ominaisuuk­sia eri valmistaja­t painottava­t. Joissakin kuvausrepu­issa on tilaa vain kuvauskalu­stolle, joihinkin taas mahtuu myös pieniä vaatekappa­leita ja pikkutarvi­kkeita. On myös äärimmäise­n joustavia reppuja, jotka ostetaan täysin tyhjänä, esim. retkeilyyn sopivina, ja ne sisustetaa­n tarpeen mukaan. Se on todella joustavaa, mutta joustavuud­esta on maksettava.

Valokuvaus­repun valinnassa ovat tärkeitä myös käyttömuka­vuus ja se että kalusto on hyvin saatavilla. S-muotoiset hyvin pehmustetu­t olkahihnat ovat parhaat, ne seuraavat hyvin vartalon muotoa. Selän ilmankiert­o on myös tärkeä. Samalla kun repussa on hyvä olla useita aukkoja varusteill­e kamaran saamiseksi nopeasti esiin, on luonnollis­esti tärkeää, että kamera ja objektiivi­t ovat hyvässä suojassa, kuten asian laita olikin kaikissa testatuiss­a kamerarepu­issa. ❚

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland