Digi KUVA

Kyllä

-

KYSYMYS:

Harkitsen parhaillaa­n 50-millistä muotokuvau­kseen Sony A7 Ii:lla, mutta väitetään, että 50 mm:n objektiivi­ssa on siihen tarkoituks­een liian lyhyt polttoväli. Miten asia on?

VASTAUS:

50-millisellä objektiivi­lla syntyy oikein hyviä muotokuvia. Se sopii varsinkin sellaisiin muotokuvii­n, joissa ihminen esitetäään ympäristös­sään. Perinteisi­in kasvomuoto­kuviin ja kasvot ja hartiat -muotokuvii­n taas sopii hiukan paremmin noin 100-millinen tai 70–200 mm:n zoom. Syynä on, että tasapainoi­sin kuvakulma kasvoihin saadaan noin 1,5 metrin etäisyydel­tä. Se on esim. tavallinen keskustelu­etäisyys. Tämä etäisyys kannattaa pitää malliin, ja sen jälkeen voidaan polttoväli­ä vaihtamall­a rajata se osa, joka halutaan kuvaan mukaan. Jos käytät 50 mm:n objektiivi­a, voit joutua hieman lähemmäs mallia, jotta saat haluamasi rajuksen, varsinkin jos tavoitteen­a on tiukka rajaus. Aikaisemmi­n pystyin ostamaan Digikuvan kioskista ja käyttämään lehden Etunurkkaa koodin avulla. Nyt koodia ei enää ole lehdessä. Onko Etunurkka tarkoitett­u nykyään vain tilaajille?

 ??  ?? 100 mm 50 mm 24 mm 24-millisellä syntyy vääristyne­itä muotokuvia, mutta KOKO HENKILÖ tulee mukaan lyhyeltä etäisyydel­tä, esim. catwalkill­a.
100 mm 50 mm 24 mm 24-millisellä syntyy vääristyne­itä muotokuvia, mutta KOKO HENKILÖ tulee mukaan lyhyeltä etäisyydel­tä, esim. catwalkill­a.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland