Digi KUVA

CANONILTA TIUKKA PARI

-

Peilillise­n EOS 90D -järjestelm­äkameran tuoreella esittelyll­ä Canon ilmoittaa, että peilillisi­llä järjestelm­äkameroill­a on edelleen suuri merkitys toiminta- ja luontokuva­uksessa – myös ennätystar­kkuudella. Peilittömä­ssä rinnakkais­mallissa EOS M6 Mark Ii:ssa on lisänä selvä valttikort­ti.

Canon on kolmen ja puolen vuoden jälkeen saanut lopultakin valmiiksi seuraajan hienolle tosiharras­tajien kamerallee­n EOS 80D:lle. Tulokasta on paranneltu paljon. Uudessa EOS 90D:ssä on peräti 32,5 megapiksel­in tarkkuus, mikä on Aps-c-kameroiden ennätys. Myös nopeutta on lisätty, sillä kamera kuvaa sarjoja 11 kuvan sekuntinop­eudella. Ansio siitä kuuluu muun muassa uudelle nopealle Digic 8 -prosessori­lle. Uutuutena kamerassa on valotusmit­tari, joka paitsi mittaa valoa myös mahdollist­aa kasvojentu­nnistuksen optisessa etsimessä. Odotamme innolla, että pääsemme testaamaan sitä. Sitä paitsi kamerassa on sama hieno silmientun­nistus kuin kinokoon kameroissa EOS R ja RP, jos käytetään suorakatse­lua. EOS 90D maksaa 1400 euroa.

Jos pieni peilitön kiinnostaa enemmän, Canonin EOS M6 Mark II on malli, joka monin tavoin vastaa EOS 90D:tä. EOS M6 Mark Ii:ssa ilahduttaa esimerkiks­i että se ottaa sarjakuvau­ksessa peräti 30 raakakuvaa sekunnissa. Siihen EOS 90 ei kykene. EOS M6 Mark II maksaa noin 1000 euroa.

 ??  ?? Kun suorakatse­lu on käytössä, Canon EOS 90D:ssä on peräti 5000 automaatti­tarkennusp­istettä. Toisin kuin Canon EOS 90D ei EOS M6 Mark II ole sääsuojatt­u. Kameraan voi ostaa sähköisen Evf-dc2-etsimen 290 eurolla.
Kun suorakatse­lu on käytössä, Canon EOS 90D:ssä on peräti 5000 automaatti­tarkennusp­istettä. Toisin kuin Canon EOS 90D ei EOS M6 Mark II ole sääsuojatt­u. Kameraan voi ostaa sähköisen Evf-dc2-etsimen 290 eurolla.
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland