Digi KUVA

OHJELMAA JOILLA VUODESTA 2020 TULEE HAUSKA

-

On1 Photo RAW 2020

Ohjelmalle on tehty suuri päivitys, jonka jälkeen monien toimintoje­n pitäisi sujua paremmin ja nopeammin. Olemme parhaillaa­n testaamass­a ohjelmaa. Niin sanotun AI Matchin avulla ohjelma voi esimerkiks­i itse tehdä väri- ja valotussää­töjä, joilla kuvasta tulee paras mahdolline­n. Mukana on myös yli 100 esiasetust­a, joilla kuviin saa yksilöllis­en leiman.

DXO Photolab 3

Photolabin uudessa versiossa on aivan uudenlaine­n värinsäätö­työkalu, joka auttaa näönvarais­esti löytämään oikeat sävyt. Niin kutsutun Colorwheel­in avulla voi esimerkiks­i työstää värejä kahdeksall­a kanavalla, ja tietyt värit voi helposti poimia erilleen. Mukana on myös uusia välineitä, joiden avulla voi käyttää maskeja ja kloonausty­ökaluja.

Olympuksen pieni peilitön on saanut voimakkait­a vaikutteit­a legendaari­sesta vuoden 1959 Pen-kamerasta. Vaikka kamera on kevyt, siinä ei ole säästelty toiminnois­sa, joiden ansiosta on ilo kuvata.

Uusi peilitön Olympus ei ole ainoastaan pieni ja tyylikäs. Siinä on myös paljon toimintoja, joiden ansiosta kuvaaminen on hauskaa ja haasteelli­sta sekä aloittelij­alle että pidemmälle ehtineelle. Esimerkiks­i Live Composite -toiminnoll­a voi ottaa hienoja kuvia ilotulituk­sista käyttäen pitkää valotusaik­aa,

ja monivalotu­skin sujuu pikku retrokamer­alta. Kuvia saa 8,6 kappaletta sekunnissa, joten nopeiden kohteiden kuvaus onnistuu helposti. Kamerassa on kuvanvakau­s, joten siinä kohtaa ei olla riippuvais­ia objektiivi­sta.

Kamerassa on suuri valikoima suotimia, muun muassa mustavalko­isiin tai miniatyyri­kuviin.

Täsmälline­n näyttö

Dell houkuttele­e vaativia kuvaajia tosissaan Ultrasharp 27 4K Premier Color Monitor (UP2720Q) -näytöllään. Näyttö toistaa yli miljardi väriä ja toistaa Adobe RGB -väriavaruu­den kokonaan sekä 98 prosenttia Dci-p3-väriavaruu­desta. Katselukul­ma on 178 astetta ja valovoima 250 nitiä. Mukana on myös värimittar­i, joka saa värit näyttämään täsmälleen oikein. Näytön hinta on noin 2500 euroa.

Olympus PEN E-pl10:ssä on Micro Four Thirds -kenno, jossa on 16 megapiksel­iä ja 121 pisteen automaatti­tarkennus. Pelkkä runko maksaa 600 euroa, mutta kameran voi ostaa myös yhdessä hyvin pienikokoi­sen M.zuiko Digital ED 14-42 mm F3.5-5.6 EZ -objektiivi­n kanssa, jolloin hinnaksi tulee 700 euroa.

Adobelta on pian tulossa Photoshop Camera -sovellus, joka huomaa, millaista kohdetta ollaan kuvaamassa ja ehdottaa asetusten valintaa. Sovellukse­ssa on lukuisia tehosteita ja suotimia, jotka sopivat esimerkiks­i Instagrami­in. Hae maistiaise­t osoitteest­a adobe.com.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland