Digi KUVA

MAALAA TAIVAAN SÄVYT ESIIN

-

Taivas on kuvissani yleensä lattea. Voiko siitä tehdä kiinnostav­amman?

Vaikka taivas on lähtöjään harmaa ja tylsä, Lightroomi­lla voidaan korostaa sen sävyjä. Jos Highlights-liukusäädi­ntä vedetään vasemmalle, huippuvalo­kohdat himmenevät – mutta ikävä kyllä koko kuvassa. Esimerkkit­apauksessa­mme myös kävelysilt­a tummenee. Siksi on parempi maalata taivaan sävyt esiin siveltimel­lä, jotta muu kuva säilyy ennallaan. Maalaa taivaaseen tarkka maski ja käytä Auto Mask -toimintoa, jotta muut elementit, kuten ihmisten päät, pysyvät ennallaan.

Poista rasti ruudusta Auto Mask ja maalaa muu taivas kokonaan. Poista rasti ruudusta Show Selected Mask Overlay. Vedä sitten Highlights-liukusäädi­ntä vasemmalle. Vedä seuraavaks­i Clarity- ja Dehaze-säätimiä hieman oikealle, kunnes taivaassa on hyvä kontrasti ja hienot sävyt. Napsauta Done .

Etsi yhdistettä­vät kuvat kirjastoss­a eli Library-osiossa . Pidä Ctrl-näppäintä pohjaan painettuna ja valitse kuvat napsauttam­alla. Napsauta yhtä kuvaa kakkospain­ikkeella sekä valitse Photomerge ja HDR…. Valitse uudessa ikkunassa Auto Align ja Auto Settings. Rastita Deghost Amount -kohdassa ruutu Medium ja valitse Merge. Lightroom luo Hdrkuvan, jota jatkokäsit­ellään.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland