Digi KUVA

1

-

Avaa Lightroom Classic tietokonee­lla. Vie kohdistin nimesi tai Lightroom Classic -tekstin kohdalle ylävasemma­lla ja napsauta esiin tulevaa nuolta. Napsauta Sync with Lightroom -kohdan Start-painiketta.

Nyt Lightroom Classic hakee ipadilta kaikki kuvat säätöineen. Kuvat löytyvät Librarysta kohdasta All Synced Photograph­s, joka on Folders-paneelissa. Kun vastaisuud­essa tuot kuvia ipadille tai muokkaat niitä siinä, ne päivittyvä­t automaatti­sesti Lightroom Classiciin.

Yksityisko­htaisin kuva syntyy käyttämäll­ä pienintä herkkyyttä, esim. ISO 200. Hyvässä valossa voit käyttää käsivaralt­a 1/1000 sekunnin valotusaik­aa. Jalustan avulla voit kuitenkin sommitella ja säätää asetuksia rauhassa.

Tausta pehmenee parhaiten lyhyellä telellä. 70–200 mm:n zoomobjekt­iivi sopii tehtävään hyvin. Sillä syntyy helposti myös hyvä rajaus. Käytä suunnillee­n aukkoa F6,3. Silloin koko auto on terävä, mutta tausta pehmenee.

Sisäosien valaisemin­en voi tehdä hyvän vaikutelma­n. Parasta olisi käyttää salamalait­etta ja valonhajot­inta sisällä autossa varustettu­na esim. Hähnel Captur -transmitte­rillä, jota on moniin kameramerk­keihin. Pari maksaa noin 100 €. Voit myös käyttää auton sisävaloa.

liikettä. Ellet aina kuvaa hyvässä valaistuks­essa, kannattaa valita kuvanvakai­mella varustettu malli. Alhaalta näet, että rahalle saa muutakin vastinetta – esimerkiks­i paremman tiiviyden ja enemmän himmenninl­ehtiä, joilla tausta pehmentyy kauniimmin.

Canon EF 70-200 mm F4.0L IS II USM

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland