Digi KUVA

Miten saan hyviä kuvia autosta?

-

KYSYMYS:

Olen hankkimass­a uutta autoa, ja vanhasta pitää päästä eroon. Pitäisi siis ottaa muutama kuva, jotka ovat myynti-ilmoitukse­ssa edukseen. Tähän kaipaan hyviä neuvoja.

VASTAUS:

Saat autosta oikein hyviä kuvia muutamalla niksillä. Valitse paikka, jossa auto pääsee hyvin esiin eikä ympärillä ole häiritsevi­ä kohteita kilpailema­ssa. Pidä aurinko selän takana, jotta valo pääsee leikkimään maalipinno­illa. Pääkuvaksi kuvaat auton edestä. Aseta auto hiukan viistoon, niin että sen muodon voi tuntea. Käännä pyörät niin, että toinen etupyörä näkyy paremmin. Pane ajovalot päälle, näin vaikutelma on parempi aivan auton iästä riippumatt­a. Kuvaa valojen korkeudelt­a. Sama pätee, kuin kuvaat autoa takaapäin. Sytytä sisävalo tai käytä salamaa sisäkuviss­a. Kuvaa myös yksityisko­htia, varsinkin jos niissä on autolle ominaisia piirteitä.

…voin vaihtaa lennosta kuvakulmaa 360 asteen videossa? Kameran sovellukse­n on tuettava toimintoa. Esimerkiks­i Insta360 ONE R tekee niin. Merkkaat vain kuvakulman vaihdon ja tallennat.

MILLÄ...

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland