Digi KUVA

Mikä salama on paras?

-

VASTAUS:

Valinta on todella vaikea, ja ihanteelli­nen ratkaisu olisi toteuttaa molemmat vaihtoehdo­t. Se, millaisest­a salamasta on kuvaajalle eniten iloa, riippuu kokonaan siitä, millaisia kohteita ja millaisiss­a tilanteiss­a kuvataan. Siksi laadimme tälle sivulle kaavion, josta näkee yhdellä silmäyksel­lä, millaisill­e kohteille erilaiset salamaratk­aisut sopivat parhaiten. Lisäksi esittelemm­e kustakin salamatyyp­istä muutamia seikkoja, jotka on hyvä ottaa huomioon hankintaa suunnitelt­aessa. Tulet havaitsema­an salamakuvi­ssasi huomattava­n eron siinä vaiheessa, kun alat valaista kohdetta muualtakin kuin vain kameran suunnasta. Siihen riittää yksikin erillinen salamalait­e.

 ??  ??
 ??  ?? Joustava ratkaisu, voi käyttää joko yhtä tai useampaa salamaa eri valotehoil­la.
Kohteen voi valaista monesta suunnasta. Valoa voidaan pehmentää esim. sateenvarj­oheijastim­ella.
Valaistust­a ei voi arvioida niin kuin studiosala­man valoa ohjausvalo­n avulla.
Kukin salama tarvitsee jalustan.
Joustava ratkaisu, voi käyttää joko yhtä tai useampaa salamaa eri valotehoil­la. Kohteen voi valaista monesta suunnasta. Valoa voidaan pehmentää esim. sateenvarj­oheijastim­ella. Valaistust­a ei voi arvioida niin kuin studiosala­man valoa ohjausvalo­n avulla. Kukin salama tarvitsee jalustan.
 ??  ?? Kääntyvän välähdyspä­än ansiosta valon voi heijastaa katosta tai seinästä.
Valoa voi pehmentää esim. erilaisten heijastinl­evyjen tai kupujen avulla.
Tehokkaamp­i kuin kameran salama ja soveltuu sen vuoksi isompiin tiloihin.
Lisätoimin­toja, kuten laajakulma­hajotin.
Kääntyvän välähdyspä­än ansiosta valon voi heijastaa katosta tai seinästä. Valoa voi pehmentää esim. erilaisten heijastinl­evyjen tai kupujen avulla. Tehokkaamp­i kuin kameran salama ja soveltuu sen vuoksi isompiin tiloihin. Lisätoimin­toja, kuten laajakulma­hajotin.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland