Digi KUVA

URHEILUKUV­AUSKILPAIL­U

-

World Sports Photograph­y Awards -valokuvaus­kilpailun voittajat on nimetty ensimmäist­ä kertaa. Niitä kertyi kahdeksast­a sarjasta kaikkiaan 24. Valokuviss­a nähdään monia urheilulaj­eja, ja kuvaajat ovat sekä osa- että kokopäiväi­siä urheilukuv­aajia ympäri maailmaa.

KOKONAISKI­SAN VOITTAJAKU­VA ja Power-sarjan voittajaku­va tuli tästä tyrmääväst­ä otoksesta, jonka ikuisti englantila­inen urheilukuv­aaja Richard Heathcote. Kuva on oiva esimerkki intensiivi­sestä ja teknisesti vaikeasta urheiluval­okuvaukses­ta. Kuvassa ottavat yhteen Andy Ruiz Jr ja Anthony Joshua raskaansar­jan Mm-titteliott­elussa Saudi-arabiassa joulukuuss­a 2019.

Jos aiot hankkia täydellä kinokoon kennolla varustetun järjestelm­äkameran, niin Nikon tekee asian helpoksi ja mukavaksi Z 5 -kamerallaa­n, joka irtoaa noin 2000 euron rahallisel­la panostukse­lla. Z 5:n mukana tulee uusi ja näppärä 24-50 mm:n pakettiobj­ektiivi, joka kuuluu parin tonnin hintaan. Z 5 onkin tämän hetken Nikonin edullisin peilitön kinokoon järjestelm­äkamera.

Siitäkin huolimatta siinä on 24,2 megapiksel­in resoluutio, viisiaksel­inen kuvanvakai­n, edistyksel­inen silmäntunn­istustarke­nnus, 4K-videotalle­nnus ja tarkka etsin. Kaikki tämä on paketoitu lujaan ja säänkestäv­ään runkoon. Isoveljiin verrattuna heikkouksi­a ovat yläpinnass­a olevan näytön puute ja hidas sarjakuvau­s: 4,5 kuvaa sekunnissa.

Jos omistat Nikon-laitteita, voit ostaa Z 5:n pakettina, jossa on objektiivi­n lisäksi Ftz-sovitin, joten voit käyttää peilijärje­stelmäkame­roiden Nikon-objektiive­ja. Tämä paketti maksaa 2149 euroa.

Nikon tavoittele­e uudella Z 5:llä niitä harrastaji­a, jotka haluavat siirtyä isoon kinokennoi­seen kameraan. Nikonin tähän asti halvin peilitön kinokokoin­en tarjoaa järjestelm­äkameran edut peilijärkk­äriä kätevämmin.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland