Digi KUVA

MAAILMAN TARKIN ETSIN

-

Sonyn uudessa järjestelm­äkamerassa on useita maailmanuu­tuuksia. Etsinkuva on huimaavan tarkka, mutta koko kameran resoluutio ei ole kummoinen.

Herkkyysal­ue on

ISO 40–409 600, ja videota voi tallentaa monissa muodoissa, jotka tarjoavat mm. monipuolis­ia muokkausva­ihtoehtoja.

TAIVAALLIS­IA MANIPULAAT­IOITA Luminar 4 -kuvankäsit­telyohjelm­alla voidaan tehdä vaikuttavi­a kuvamanipu­laatioita muutamalla napsautuks­ella. AI Augmented Sky -ominaisuud­en avulla voidaan lisätä ohjelmassa valmiina olevat esineet omiin valokuviin vakuuttavi­n tuloksin. Uuden 4.3 -päivitykse­n myötä voidaan lisätä avaruusalu­s, ja lisää esineitä voi ostaa. Luminar 4.3:ssa on myös uusi hakutoimin­to kuville, entistä parempia rajauksia ja lisää suoritusky­kyä. Ohjelma maksaa 89 euroa.

Ensi kertaa käsillämme on järjestelm­äkamera, jonka etsimen tarkkuus on huikeat 9,44 miljoonaa kuvapistet­tä. Sony A7S III:N etsin on valmistaja­nsa mukaan myös markkinoid­en suurin ja kirkkain.

Tämä Sonyn S-sarjan kinokokoin­en uutukainen soveltuu erityisest­i videokuvau­kseen sekä valokuvauk­seen hämärässä. Vain 12 megapiksel­in tarkkuus tietää suuria pikseleitä sekä riittää 4K-videokuvau­kseen.

Kamerassa onensimmäi­senä maailmassa kaksi Cfexpress A-muistikort­tipaikkaa. Cfexpress A -korttityyp­pi on hiukan pienempi mutta nopeampi kuin Sd-kortti. Tämän kameran hinta on 4400 euroa, ja me olemme jo arvioineet sen. Arvio löytyy tämän lehden loppupuole­lta.

Uusi videonpakk­ausstandar­di H.266/VVC pienentää videotiedo­stojen kokoa 50 prosentill­a nykyiseen H.265/HEVCIIN verrattuna, mikä nopeuttaa videoiden siirtoa ja toistoa. Se on kehitetty yhdessä mm. Sonyn ja Applen kanssa, ja sen odotetaan olevan saatavana vuoden loppuun mennessä.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland