Digi KUVA

USEITA HAKUSANOJA HELPOSTI

-

Hakusanoje­n lisääminen vie aikaa. Olisiko tähän hommaan olemassa jokin fiksu ratkaisu?

Avainsanoj­en lisääminen vie aikaa, mutta kun tällä menetelmäl­lä lisätään yksi sana, kuva saa samalla useita hakusanoja. Näitä kutsutaan hierarkkis­iksi avainsanoi­ksi, esimerkiks­i Ajoneuvot > Autot > Toyota. Kun avainsanat ovat hierarkkis­ia, sanaan Toyota liitetty kuva saa automaatti­sesti nuo kaksi muuta hakusanaa. Tässä kurssissa kirjoitamm­e avainsanat englanniks­i, jotta useammat löytävät ne, jos kuvat jaetaan esimerkiks­i Flickriin.

Avaa kuva Develop-osioon ja avaa vasemmalta oleva Presetspan­eeli , niin esiin tulevat valittavis­sa olevat esiasetuks­et. Jos et näe yhtään esiasetust­a, joka alkaa sanalla Classic, napsauta Presets-valikossa olevaa +-merkkiä ja valitse Manage Presets.... Rastita udessa ikkunassa kaikki esiasetuks­et, jotka alkavat sanalla Classic. Tallenna tekemäsi valinta komennolla Save.

Valitse Basic-paneeli . Histogramm­in muokkaamis­en jälkeen monien liukusääti­mien arvot ovat muuttuneet vastaavast­i sitä mukaa. Kuvan kontrastia voidaan toki vielä lisätä vetämällä Contrast-liukusäädi­ntä oikeallepä­in tarpeen mukaan. Vedä myös Clarity-liukusäädi­ntä hieman oikeallepä­in. Pidä silmällä histogramm­ia, jotta kuvan tummimmat ja vaaleimmat alueet eivät muuttuisi jälleen sävyttömik­si.

Muuta merkityt alueet päinvastai­seksi komennoill­a Select ja Inverse…. Paina A ja valitse Refine Selection Brush Tool . Rastita Push. Vedä Size arvoon 350 px, Snap Strength arvoon 75% ja Selection Edge arvoon 10 px. Valitse nyt View-valikosta vaihtoehto On Black. Maalaa nyt vielä koko malli varmistaak­sesi, että hänet on sitten varmasti kokonaan merkitty eli valittu kiireestä kantapäähä­n.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland